Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Turtuga Blanku

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Dolledre in het onderwerp Dolledre
Hallo Turtuga Blanku, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.346 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

SieBot 31 jul 2007 19:36 (CEST)Reageren

Wat Wikipedia niet is[brontekst bewerken]

Hoi en welkom op Wikipedia. Het is wel niet de bedoeling om reclame te plaatsen. Wikipedia is namelijk een encyclopedie en niet een reclamefolder-rekje of prikbord. Als u toch denkt dat het onderwerp encyclopedisch is zult u dit ook encyclopedische tekst moeten schrijven en niet zoals u nu gedaan heeft is teveel reclame vorm. Daarom is het artikel verwijderd.. Zie voor meer tips en uitleggen hoe en wat de links in het welkomssjabloon, ik hoop u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben. Verder nog veel plezier op Wikipedia! Gegroet Dolfy 2 aug 2007 18:24 (CEST)Reageren

Turtuga Blanku[brontekst bewerken]

Hallo Turtuga Blanku. Of gebruiker Dolfy het artikel nu wegnomineerde of niet, maakt weinig verschil. Het is de dienstdoende moderator Puckly - ik bemerk dat u hem reeds heeft gevonden - die het artikel opmerkte en niet onterecht als reclame verwijderde. Het artikel leest immers als een flyer en is derhalve ook als reclame verwijderd. Het is dan ook de moderator die de verwijdering uitvoert die beslist of daar een begeleidend schrijven op volgt of niet. Om op uw vraag te antwoorden: nee het is niet ongebruikelijk dat u hier geen bericht over ontvangt. Dat u dit niet waardeert was geen vraag, ik beantwoord 'm bijgevolg ook even niet. U kunt de tekst terug ophalen op Gebruiker:Dolledre/Turtuga Blanku. Als u schikt hem te bewerken en opnieuw te plaatsen, veel succes. Ik moet u er echter voor waarschuwen dat zelfs indien u de tekst in een encyclopedische vorm giet, het risico reëel is dat het onderwerp (artiest met 1 single) niet per se encyclopedisch wordt bevonden. Vriendelijke groet, Dolledre Overleg 3 aug 2007 04:24 (CEST)Reageren

Mijn reactie staat op mijn overlegpagina. - Puck 3 aug 2007 10:42 (CEST)Reageren



Dolledre[brontekst bewerken]

Hallo Dolledre,

Dank voor de uitleg alsmede de mogelijkheid die je me geboden hebt het stukje over Turtuga Blanku te back-uppen.

Ik begin een beetje te zien hoe het er op de ned wik aan toegaat. Of ik de werkwijze een prettige vind, is verder eigenlijk niet relevant om hier te bespreken.

De kwestie van "encyclopedische reclame" zal moeilijk en betwistbaar blijven.. Turtuga Blanku probeert zichzelf uiteraard te promoten, laten we eerlijk zijn...elke pagina over een artiest is reclame voor deze artiest, hoe je het ook brengt (als je de naam van de artiest maar goed spelt ;^) ).

Tegelijkertijd is elke actie die een artiest onderneemt eveneens encyclopedisch materiaal...hoewel de vraag is of mensen in alle encyclopedische info geinteresseerd zijn en of het relevant is dat te vermelden.

Turtuga Blanku wil eveneens aan public awareness doen omtrent gebruik van zonne-energie..ook promotie, ik weet het, maar dat gaat samen met informatie geven. Iedereen was vrij geweest allerlei info te linken of toe te voegen inzake de solar powered studio die Turtuga Blanku gebruikt.

Later misschien..

mvg


Turtuga Blanku

  • solar power music*

-

De verschillen tussen de nl.wiki en andere wiki’s zijn er inderdaad Turtuga Blanku. Aannemelijk is ook dat een platenlabel met Solar Power artiesten of een Solar Powered Festival makkelijker ingang vinden op de nl.wiki doordat er meerdere artiesten naar verwijzen en omdat het dan ook duidelijker over de Solar Power beweging gaat, die ook weer een hoop aanhangers heeft.

De kans dat een Solar Power label/artiest/organisatie encyclopedisch wordt bevonden, vergroot naar mate men begint te gooien met het aantal aanhangers, grote namen die erbij zijn betrokken of ermee sympathiseren of belangrijke podia waar optredens werden verzorgd, verkochte exemplaren en dergelijke. Neem dat gooien uiteraard niet te ruim, er moet wel een betrouwbare referentie te vinden zijn naar je bewerkingen, blogs worden hierbij zelden of nooit als een betrouwbare referentie beschouwd.

Uiteraard krijg je dan nog vreemde discrepanties. Een muzikant kan bijvoorbeeld in Duitsland in één ruk een dik half miljoen singles verkopen, iets waar een ander nog jaren voor bezig mag blijven.

Voor alle artikelen geldt natuurlijk dat ze zo neutraal mogelijk moeten zijn geschreven. Zonder dat, verdwijnen ze bijna zeker.

Vriendelijke groet, Dolledre Overleg 4 aug 2007 16:58 (CEST)Reageren