Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Verberne

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door 84.31.83.27 in het onderwerp Zadel
Hallo Verberne, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.304 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 18 dec 2008 11:40 (CET)Reageren

Zadel[brontekst bewerken]

Je bijdrage op zadel is niet helemaal in het stramien van wikipedia, ik denk dat het meer op zadelpijn zou passen. De externe link past waarschijnlijk nergens, want op wikipedia staan zo min mogelijk externe links. EdoOverleg 18 dec 2008 15:51 (CET)Reageren

Zadel[brontekst bewerken]

Je bijdrage op zadel is niet helemaal in het stramien van wikipedia, ik denk dat het meer op zadelpijn zou passen. De externe link past waarschijnlijk nergens, want op wikipedia staan zo min mogelijk externe links. EdoOverleg 18 dec 2008 15:51 (CET)Reageren


Dag Edo, Ik ben een digibeet en weet niet of ik je op deze manier bereik. Ik was en ben onhandig in het plaatsen van aanvullingen, opmerkingen en externe links. Maar ik bedoelde en bedoel een wezenlijk tekort in het behandelde onderwerp Zadel (fiets) aan te vullen. Als persoonlijke achtergrondinformatie: Van medisch/veterinaire zaken heb ik in de loop der jaren enig verstand gekregen: ik was veearts en medisch fysioloog; mijn hobby is fietsen.

Zadelpijn is een specifieke sensatie bij het fietsen als je ongetraind langdurig in een overigens correcte zitfietshouding verkeert. Het is onaangenaam maar het heeft geen blijvende gevolgen voor de gezondheid en het went. Langdurig 'verblijf'(het is geen zitten) op een racefietszadel geeft geen zadelpijn maar wel een verhoogd risico op ernstige gezondheidsklachten: erectiestoornis en prostaatklachten, die medicatie en chirurgisch ingrijpen noodzakelijk maken. Betrouwbare statistische gegevens zijn er echter (nog) niet. Voor een encyclopedie volstaat de vermelding dat er gezondheidsrisico's verbonden zijn aan het racefietsen met een aanduiding van de aard en oorzaak. De (anatomische en verdere) achtergrond daarvan staat in de toegevoegde externe link: ik bedoel alleen te verwijzen naar hoofdstuk 2 (Zadel en gezondheid) van 'Vergelijking van racefiets en ligfiets' op www.rogierverberne.nl Maar die simpele verwijzing komt dan weer onhandig of onjuist over.

Kortom: de bedoeling is goed; de onhandigheid groot. Rogier Verberne --84.31.83.27 22 dec 2008 07:37 (CET)Reageren