Overleg gebruiker:Vincent van den Bergh

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Tdevries in het onderwerp Bepaling van Reactieordes voor componenten
Hallo Vincent van den Bergh, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.947 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Bepaling van Reactieordes voor componenten[brontekst bewerken]

beste Vincent van den Bergh, ik heb dit lemma voor verwijdering genomineerd omdat het alles weg heeft van een directe copie-paste uit een boek/ artikel. In bovenstaand sjabllon wind u vele tips over wikipedia en het is aan te raden dit eerst door te lezen voor u op wikipedia gaat publiceren. mvg, Agora 14 jul 2008 11:45 (CEST)Reageren

Ik zie die directe copy-paste niet zo. Het artikel staat nu op de lijst met artikelen die wellicht over twee weken worden verwijderd. Het artikel voldoet in ieder geval nog niet helemaal aan de conventies voor inhoud en opmaak, maar het is mij onduidelijk waaruit zou blijken dat het artikel gekopieerd is. Eventueel commentaar kan op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080714 worden gegeven, en verbeteringen aan het artikel zijn welkom. Mocht het artikel inderdaad (gedeeltelijk) zijn overgeschreven uit een boek, gelieve dit dan aan te geven. Groet, Paul B 14 jul 2008 12:02 (CEST)Reageren

Het door mij geschreven lemma komt niet uit boeken, maar is afkomstig uit de colleges over reactiekinetiek die ik heb gevolgd op de Hoge School Leiden (docent Peter van der Linden). Bij dit vak is voor sommige onderdelen gebruik gemaakt van het boek "Chemistry, 3rd edition), dat is geschreven door E. Housecroft en Edwin C. Constable (isbn 0-13-127567-4).

Het betreft een aantal kleine secties van hoofdstuk 15 (blz. 428-487), die niet zijn gekopieërd. Ik heb zelf al vaak problemen gehad op school omdat mensen werk van mij hebben gekopiëerd en hebben ingeleverd, waardoor ik moest gaan bewijzen dat ik de maker van het orginele artikel was.

Voor zover ik het weet is het enige waar auteursrecht op kan liggen dus mijn eigen aantekeningen, omdat ik alleen het principe heb gebruikt uit het boek. In het boek staat namelijk aangegeven hoe de orde van een component grafisch bepaald kan worden. Tevens was ik nog niet klaar met het artikel, maar omdat ik de gewoonte heb mijn werk na een bepaalde tijd op te slaan, heb ik de pagina al opgeslagen terwijl ik er nog op aan het werken was. Dit opslaan doe ik alleen omdat het sonde is als me computer vastloopt, en ik daardoor een grote hoeveelheid data kwijtraak die ik heb geschreven.

Ik hoop u hiermee voldoende geinformeerd te hebben.

Vincent van den Bergh

Beste Vincent, dank voor je snelle antwoord. Ik denk dat hiermee de zaak wel zo'n beetje is opgehelderd, en ik zie verder geen problemen met auteursrechten. Zoals gezegd, het artikel voldoet nog niet helemaal aan de standaarden, maar er zijn nog twee weken om alles netjes uit te werken, dus dat moet wel gaan lukken. Succes verder! Paul B 14 jul 2008 13:36 (CEST)Reageren

De inhoud van het artikel is aangepast. Het is nu geschreven vanuit de "Het" vorm. Verder heb ik de tekstindeling aangepast, en een kleinschalig algemeen voorbeeld toegevoegd. Ik kan er ook een stukje eigenonderzoek in de vorm van een uitgewerkte dataset aan toevoegen, maar het lijkt mij niet de bedoeling dat wikipedia een medium wordt om eigen onderzoek op te gaan publiceren.

Vincent van den Bergh

Hoi,
Ik zie toevallig de discussie hierboven. Wikipedia doet inderdaad niet aan het publiceren van eigen onderzoek, zie WP:GOO. Verder: kijk even op Wikipedia:Conventies en Wikipedia:Voorbeeldartikel voor wat hulp! Succes! Groeten, Tjipke de Vries 14 jul 2008 15:10 (CEST)Reageren