Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Voorste

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Voorste, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.344 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Reünistenvereniging, studenten corp, damesdispuut etc.[brontekst bewerken]

Hallo Voorste,

Ik heb op Nestorix, Ambiorix en Persephone wijzigingen van jou ongedaan gemaakt omdat ik van mening ben dat dit soort informatie in ieder geval niet op deze pagina's thuis hoort. Misschien dat betreffende informatie wel zou passen op een pagina over de betreffende studentenvereniging of als sectie van de pagina Rugbyclub Wageningen.

Emvee 21 apr 2007 11:22 (CEST)Reageren

Beste Emvee,
Dank voor je visie.
T.a.v. Nestorix: ik heb e.e.a. aangepast en heb het bombastische reclame-element eruit gehaald. Het is nu meer feitelijk en bijvoeglijk naamwoorden (roemrucht, et cetera) zijn weggehaald. Overigens zie ik niet in waarom de volgorde zou moeten wisselen of de informatie over de Rugbyclub meer van belang is dan hetgeen ik eerder oppende. Beide zijn nu meer summiere en ik vertrouw erop dat dit je goedkeuring kan wegdragen.
T.a.v. Ambiorix: idem qua “reclame-element”. Daarnaast komt het mij voor dat als het gaat om de nalatenschap van een historische figuur als Ambiorix, het mij juist ook zeer aardig lijkt om te laten zien dat zijn faam tot over de (Belgische) grenzen gaat... Lijkt je niet?
Met je wijzigingen bij Persephone ga ik akkoord.
MvrG,
Voorste.


Beste Voorste,
Ik heb de tekst die je op mijn gebruikerspagina had gezet hierboven gekopieerd. Het is een goede gewoonte reacties niet op iemands gebruikerspagina maar op de overlegpagina neer te zetten ;-)
Bedankt ook jij voor je reactie, ik ben het nog niet helemaal met je eens, laat ik proberen het uit te leggen:
  • Het veteranenrugbyteam van spelers van Rugbyclub Wageningen staat al op de betreffende pagina genoemd en dat lijkt mij voldoende. Het lijkt mij dat mensen die op de pagina Nestorix komen of helemaal niet geinteresseerd zijn in dit veteranenrugbyteam of zelf meer dan goed weten dit team bij de rugbyclub Wageningen hoort.
  • Zelfde verhaal voor de Reünisten Tuath Nestorix. Hier bestaat de pagina MHD Ambiorix nog niet maar het lijkt mij een goede reden om deze pagina te maken
  • Ambiorix vind ik moeilijker. Als deze club echt iets doet, buiten eigen kring, om het Ebruroons gedachtegoed in het Bataafse te verspreiden dan kan ik me er denk ik wel in vinden. Ik vraag me echter af of er iets substantieel buiten eigen kring wordt verspreid. Zoniet, dan vraag ik me af of dit informatie is die relevant is en vermoedelijk zal blijven voor een redelijk aantal mensen, zie Wikipedia:Toch_een_paar_regels onder het kopje Kies relevante onderwerpen.


Ik heb de waarheid niet in pacht, misschien eens een andere Wikipediaan om input vragen?
Groetjes, Emvee 24 apr 2007 22:33 (CEST)Reageren