Overleg gebruiker:Voxhumana~nlwiki

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Carolus in het onderwerp collega; hallo !!

Hoi Voxhumana,

Ik zie dat je je eerste bijdragen intussen gedaan hebt op deze wikipedia. Ik zou zeggen: welkom! Zojuist kwam ik je stukje tegen over de Noordduitse Orgelschool. Ik zal het artikel zometeen even proberen aan te passen aan de wikipedia-standaarden. Wanneer je vragen hebt, kun je ze altijd stellen op mijn overlegpagina of op die van één van de andere wikipedianen. Hieronder zal ik zometeen nog even een algemeen sjabloon plaatsen, waarin je wat tips en trucs kunt vinden. Veel succes en plezier in elk geval, met het werken op wikipedia!

Groetjes, Sietske Reageren? 14 okt 2005 10:37 (CEST)Reageren


   Welkom op Wikipedia, Voxhumana~nlwiki!


Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Hier volgt een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:


  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Zandbak.
  • Je kunt naar wens Wikipedianen naar expertise e.a. aanvullen met je eigen gegevens en gebruik maken van taalsjabloontjes.
  • Wikipedia is al een paar jaar oud. Over veel zaken is in het verleden al overleg gevoerd op de overlegpagina's die bij artikelen horen. Als je denkt dat iets niet juist is, bekijk dan eerst de overlegpagina om te zien of er in het verleden al overleg over is geweest. De overlegpagina kun je bovenaan elk artikel als apart tabblad vinden.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de Beginnetjes. Wellicht kun je een artikel daar met je expertise uitbreiden.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". (Dat kan alleen na registratie.) Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kun je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus ~~~~.
  • Lees de conventies en de wikiquette van Wikipedia.


Veel plezier en succes namens alle Wikipedianen!


Te voortvarend? Welnee! :-)[brontekst bewerken]

Hoi Voxhumana,

Bedankt voor je berichtje! En ter geruststelling: nee, je bent niet te voortvarend te werk gegaan. Iedereen die tijd en energie in artikelen wil steken is van harte welkom, en leren hoe het precies moet doe je vanzelf. Op de rest van wikipedia zitten genoeg anderen die je willen helpen in het opvijzelen van je kennis en die ook de door jou gestarte artikelen bij willen schaven. De opbouw van je artikel vind ik prima, hoor. Als je zelf denkt een beetje te kunnen schrijven, dan zal het wel goedkomen.

Wat de lijsten met componisten betreft: wellicht is er over een aantal van de genoemde componisten (of wellicht wel over allemáál) ook wel een artikel te schrijven. Ik zou je dus willen adviseren om alle namen van de componisten tot wikilinks te maken, zodat daar ook weer makkelijker iets over geschreven kan worden.

Voel je niet bezwaard als de lijst van componisten (of in de toekomst die van composities) te lang wordt. Eventueel kan een nieuw artikel aangemaakt worden met de titel "lijst van componisten uit de Noord-Duitse Orgelschool", waarin je alle componisten plaatst. Vervolgens kun je vanuit het artikel over de Noord-Duitse Orgelschool bijvoorbeeld drie belangrijke namen noemen, en daarna een verwijzing plaatsen naar de lijst.

Verder nog: ik heb een Categorie:Muziekgeschiedenis gemaakt, naar aanleiding van jouw artikel. Mocht je nog meer direct aan muziekgeschiedenis gerelateerde artikelen schrijven, dan kun je die in deze categorie zetten. Staat het allemaal mooi bij elkaar.

Zo, hehe... een hele lap tekst, hopelijk heb je er wat aan. Nog één tip: wanneer je berichtjes op mijn overlegpagina plaatst (of op die van anderen), wil je die dan ondertekenen met vier tildes (dus zo: ~~~~)? Bij het opslaan verschijnt automatisch je naam en de tijd. Het maakt het voor mij dan makkelijker om op jouw berichtje te reageren. Zie ook de tips hierboven in het welkomstsjabloon.

Groetjes! Sietske Reageren? 17 okt 2005 09:05 (CEST)Reageren

collega; hallo !![brontekst bewerken]

hallo, Voxhumana . ook namens mij een verlaat welkom. Ik ben blij dat ik een lotgenoot tref op deze grote encyclopedie, en dan nog eentje met een menselijke stem. SUPER!! Ik ben student orgelbouw aan het conservatorium van Gent, dus als je vragen hebt let me know. Ik ben ondertussen bezig aan een artikel over L'art du Facteur d'Orgues van Dom bédos de Celles; als tips hebt, please let me know !! oh ja check it out ; mijn zelf gemaakte lijst van orgelcomponisten greetz; --Carolus 31 okt 2005 01:53 (CET)Reageren

Uw gebruikersnaam wordt gewijzigd[brontekst bewerken]

18 mrt 2015 05:48 (CET)

Gebruikersnaam gewijzigd[brontekst bewerken]

21 apr 2015 23:44 (CEST)