Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Willibrordapostolaat

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Joris in het onderwerp Sint-Agneskerk (Amsterdam)
Hallo Willibrordapostolaat, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.344 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 28 mrt 2009 02:28 (CET)Reageren

Sint-Agneskerk (Amsterdam)[brontekst bewerken]

Beste, ik heb zojuist uw wijzigingen op bovenstaand lemma deels ongedaan gemaakt. Wikipedia is een encyclopedie en geen plaats waar de laatste nieuwtjes over de ontwikkelingen rondom deze kerk kunnen worden geplaatst. Om dezelfde reden heb ik de afgelopen maand al berichten verwijderd van gebruikers die melding maakten over ruzies in het bestuur en de sloop van de kerk. Dit hoort hier simpelweg niet thuis. Ik begrijp uit uw bijdrage dat de kerk mogelijk helemaal niet zal worden gesloopt en ik denk dat het daarom het wel het beste is dat die vermelding uit het artikel blijft tot hier enige zekerheid over is. Met vriendelijke groet, Joris (1919) 28 mrt 2009 23:13 (CET)Reageren

Beste Joris,

Goed dat u hebt ingegrepen. De reden voor mijn interventie was dat er gesproken werd over bestuurlijke onenigheid en een voorgenomen sloop, terwijl hier nog geen sprake van is. Hierdoor dachten velen onterecht dat de kerk dicht zou gaan. Wellicht inderdaad beter hier helemaal niet over te berichten zolang nog niets besloten is. Kan de liturgie (w.b. mistijden) er wel bij staan, of valt dit buiten het bereik van de encyclopedie?

Vriendelijke Groet,

Willibrordapostolaat

Helaas, ik denk dat dit soort informatie hier ook niet thuis hoort. Mistijden zouden nog wel eens aangepast kunnen worden en het is maar de vraag of dit dan ook in dit artikel wordt bijgewerkt. De link naar de website van de Sint-Agneskerk is daar beter geschikt voor. Wat ik nog wel mis is een foto van het exterieur en interieur van kerk. Indien u die beschikbaar heeft zou dit een mooie aanvulling zijn. Verder bedankt voor de interventie, het is op afstand soms lastig te beoordelen of toegevoegde informatie wel correct is. In dit geval zal ik er op toe zien dat deze zaak niet weer in het artikel terugkeert voor er wel duidelijkheid is. Met vriendelijke groet, Joris (1919) 29 mrt 2009 12:28 (CEST)Reageren


Beste Joris, Ik wil graag enkele foto's uploaden. Wanneer ik op mediabestand klik, krijg ik wel de vermelding bestand: plaatje. Kunt u me zeggen hoe ik vanaf hier verder moet?

Een bestand uploaden kan op Wikimedia:Commons of hier lokaal op de Nederlandse Wikipedia. De eerste optie heeft de voorkeur , omdat de foto's dan voor alle Wikipediagebruikers wereldwijd te gebruiken zijn. Het is wel vereist om ook daar een account aan te maken. Vind u dit te lastig dan mogen de foto's ook gewoon naar deze Wikipedia worden geupload. Ik of een collega zal ze dan later verplaatsen naar Commons. Een (te lange) uitleg staat hier:Help:Gebruik van bestanden. Het is vooral van belang dat de foto's vrij te gebruiken zijn. Dwz dat ze niet van website gekopieerd mogen worden waar copyright op rust. Dit in verband met de licentie waaronder artikelen op Wikipedia worden vrijgegeven.
Ik ga er even van uit dat de foto's door u zelf gemaakt zijn. Op de pagina Speciaal:Uploaden kan een foto worden geupload. Het is nuttig om de foto een duidelijke naam te geven. Dus niet dsc000567, maar Sint-Agneskerk Amsterdam of iets dergelijks. De foto moet bij "bladeren" geselecteerd worden. Er moeten vervolgens een aantal velden worden ingevuld:
|Description= De naam van de kerk, met de plaats en land
|Source= Eigen werk of de website waar deze foto aantoonbaar onder een vrije licentie staat
|Date= Datum van fotograferen
|Author= Uw naam of Wikipedia gebruikersnaam
|Permission=Niet belangrijk, de licentie moet toch in het het menu "licentie"gekozen worden
|other_versions=ook niet belangrijk
Bij licentie voldoet de standaard licentie meestal wel. Deze staat iedereen toe de foto te hergebruiken zolang de bron maar wordt vermeld als ik me niet vergis. Een 2e optie is de licentie "publiek domein, zelfgemaakte media" waarmee afstand wordt gedaan van alle rechten.
Dan bestand uploaden en de foto verschijnt na enige tijd in een nieuwe pagina. De naam van de foto kan dan vervolgens bij het artikel worden geplakt in de volgende regel [[Bestand:Sint-Agneskerk Amsterdam.jpg|thumb|250px]]
Het lijkt allemaal wat ingewikkeld, maar dat valt op zich best mee. Het leuke is dat ik die foto dan ook weer kan hergebruiken op de Lijst van bouwwerken van Jan Stuyt, die ik onlangs heb samengesteld. Een pagina met alleen maar foto's van de kerken van Stuyt zal ik binnenkort op Commons plaatsen naar het voorbeeld van (Commons:Evert Margry) deze pagina met de kerken van Evert Margry. Ik hoop dat het uploaden lukt. Zo niet dan wil graag helpen. Succes en groet, Joris (1919) 31 mrt 2009 21:14 (CEST)Reageren