Overleg sjabloon:Infobox seriemoordenaar

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door ErikvanB in het onderwerp Onduidelijkheid over voor en na arrestatie

Onduidelijkheid over voor en na arrestatie[brontekst bewerken]

De indeling in "Voor arrestatie" (met parameters "aantalbevestigd" en "aantalverdacht") en "Na arrestatie" is tamelijk onduidelijk.

Vult men de parameters in (bijvoorbeeld aantalbevestigd=4, aantalverdacht=5), dan verschijnt de kop Voor arrestatie met daaronder de informatie:

Slachtoffers 4 bevestigd en van nog 5 verdacht.

Er lijkt te staan dat er voorafgaand aan de arrestatie 4 moorden bevestigd zijn. Bevestigd door wie? De definitieve bevestiging dat er 4 moorden gepleegd zijn komt bij de veroordeling door de rechter (voor die tijd is men slechts verdachte) en voorafgaand aan de arrestatie heeft de verdachte evenmin een bekentenis afgelegd (tenzij hij in uitzonderingsgevallen zichzelf aangeeft om een bekentenis te doen en onmiddellijk daarop gearresteerd wordt, of wanneer hij op het politiebureau is uitgenodigd voor een praatje, direct een bekentenis doet en onmiddellijk daarop gearresteerd wordt).

Waarschijnlijk wordt met "Voor arrestatie: 4 bevestigd, van 5 verdacht" bedoeld dat de rechter de verdachte na zijn arrestatie heeft schuldig bevonden aan 4 moorden, maar dat hij van 5 andere moorden waarvan hij werd verdacht, is vrijgesproken. In dat geval is de kop "Voor arrestatie" weinig zinvol en alleen maar onduidelijkheid scheppend.

De enige reden die ik kan bedenken waarom er een kop "Voor arrestatie" bestaat, is dat daaronder ook ingevuld kan worden in welke periode de moordenaar actief was (parameters "beginjaar" en "eindjaar"). Maar aangezien aangenomen mag worden dat een moordenaar na zijn arrestatie geen slachtoffers meer maakt en dus niet meer actief is, is de hele indeling in voor en na arrestatie van dit sjabloon nogal overbodig.

Het lijkt daarom beter de sjabloonopbouw van fr:Modèle:Infobox Tueur en série te volgen, d.w.z. één kop "Moorden" (of liever: "Slachtoffers") met daaronder alle informatie:

Meurtres
Nombre de victimes : ...
Période : ...
Pays : ...
Arrestation : ...

Mocht de verdeling voor/na arrestatie toch gehandhaafd blijven, dan zou het onduidelijke woord "bevestigd" eruitgehaald kunnen worden en zouden de parameters "aantalbevestigd" en "aantalverdacht" samengevoegd kunnen worden tot "aantal", waarachter men dan kan invullen "4" (het aantal moorden waarvoor de verdachte veroordeeld is) of desnoods "4 à 9" (mogelijk heeft hij 9 moorden gepleegd, maar hij is nooit voor 9 moorden veroordeeld). --ErikvanB (overleg) 5 apr 2012 19:39 (CEST)Reageren