Portaal:Harry Potter/Uitgelicht/30

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Fred en George Wemel (Engels: Fred and George Weasley) (allebei geboren op 1 april 1978) zijn personages uit de Harry Potter-boekenreeks van J.K. Rowling. Ze zijn de tweeling-zoons van Arthur en Molly Wemel. Ze zijn de jongere broers van Bill, Charlie en Percy, en de oudere broers van Ron en Ginny, die beide goed bevriend zijn met Harry Potter. De tweeling is ook goed bevriend met Harry, ze behandelen hem over het algemeen beter dan ze hun eigen broertje Ron behandelen. Ron is, samen met Percy, een favoriet plaag-object voor de tweelingbroers. Net als alle andere gezinsleden hebben Fred en George rood haar.

Fred en George waren de grappenmakers van de school, en meer geïnteresseerd in het bedenken van nieuwe grappen en fopartikelen dan in school en studie. Ze zijn bijzonder populair onder de fans, en veel van hun grappen zijn legendarisch.

Fred en George zitten twee klassen hoger dan Harry en Ron. Bovendien maken ze hun school niet af. In Harry Potter en de Vuurbeker gaan Fred en George hun eigen fopartikelen verkopen via een eigen postorder-bedrijfje. Hoewel hun moeder zou willen dat ze in hun vaders voetsporen treden en op het Ministerie van Toverkunst gaan werken, is hun grootste ambitie toch het runnen van hun eigen Toverfopshop. Dit doen ze dan ook nadat ze de school hebben verlaten.

Fred en George waren lid van de Strijders van Perkamentus. In het zevende en laatste boek zijn Fred en George Wemel wel lid van de Orde van de Feniks.