Portaal:Media/Uitgelicht/36

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Gooische Vrouwen is een Nederlandse dramaserie die sinds 30 oktober 2005 op Talpa wordt uitgezonden. Wekelijks werd Gooische Vrouwen door ongeveer 1,6 miljoen mensen bekeken. De serie is ondertussen ook al aan België (VTM), Duitsland en Frankrijk verkocht.

Het is een Nederlandse variant op het Amerikaanse Desperate Housewives en Sex and the City, die door Linda de Mol is ontwikkeld. Zij speelt ook een van de vier hoofdrollen. De andere rollen zijn voor Annet Malherbe, Susan Visser en Tjitske Reidinga. Mede omdat ze deze serie zo snel kon ontwikkelen bij Talpa, maakte ze de overstap van de TROS naar de nieuwe zender van haar broer, Talpa.

De perspresentatie vond op 6 oktober 2005 plaats in Vertigo / Film Museum in het Amsterdamse Vondelpark. Tijdens deze presentatie zei Remko van Westerloo dat aan al het geklaag over Nederlands drama, dat het te duur en te risicovol zou zijn, met deze serie een einde komt.

Van deze succesvolle serie wordt donderdag 7 september 2006 aflevering 1 van het tweede seizoen uitgezonden. lees verder>>>