Portaal:Openbaar vervoer/Uitgelicht/43

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tram in Lissabon

De tram van Lissabon is een toeristische attractie en een vorm van openbaar vervoer in de hoofdstad van Portugal.

Vroeger was er een zeer uitgebreid tramnet door de hele stad. Sinds 1998 bestaat het tramnet uit nog vijf lijnen. De 'heuvellijnen' 12, 18, 25 en 28 worden bereden met klassieke tweeassige trams. Deze lijnen kennen steile hellingen (tot 14,5%!) en krappe bogen. Bij toeristen is vooral lijn 28 populair. De oude trams op deze lijn rijden door zeer smalle straatjes. Het toeristische belang van de tram is toegenomen, waardoor sluiting van het gehele net niet meer aan de orde is. Daar komt bij dat de trams vaak door zulke smalle straten rijden, dat verbussing nauwelijks mogelijk is.

Lijn 15 is een vlakke lijn langs de oever van de Taag. Deze tramlijn heeft wel een belangrijke vervoersfunctie voor de inwoners van Lissabon en wordt gereden met moderne lagevloertrams.

Materieel

De tramdiensten worden uitgevoerd met een kleine 60 eenrichtingtrams. 45 daarvan zijn nog voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd. In 1995 werden deze trams grondig gerenoveerd. Vijf van deze wagens hebben een rode kleur gekregen en worden gebruikt voor stadsrondritten met toeristen. Verder zijn er nog enkele museumtrams die eveneens voor stadsrondritten worden gebruikt.

In 1995 heeft Carris bij Siemens/CAF/Sorefame 10 lagevloertrams gekocht. Deze worden ingezet op lijn 15.

Tot het midden van de jaren negentig namen alle trams in Lissabon hun stroom af met een trolleystang. Tegenwoordig gebeurt dat nog steeds op lijn 12 en lijn 28.