Portaal:Rock/Rechts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
overzicht bewerk 

Lied van de maand

"Hey Jude" is een nummer van The Beatles en stamt uit 1968. De song verscheen op hun elpee "The Beatles", die beter bekend stond als The White Album. Het nummer heeft een lengte van zeven minuten en elf seconden en stond, ondanks dat, zeven weken lang op nummer #1 in Nederland.

Het nummer heette origineel Hey Jules naar Julian, de zoon van John Lennon. Paul McCartney schreef het voor hem omdat zijn ouders in een scheiding lagen en hij zich hier rot over voelde. Laterna veranderde hij de titel naar "Hey Jude", omdat dit volgens hem beter klonk dan het originele "Hey Jules".


overzicht bewerk 

Album van de maand

Chester Bennington (midden) met Brad Delson (links), Joseph Hahn (linksachter) en Rob Bourdon (rechtsachter)
Minutes to Midnight is het derde studioalbum van Linkin Park. Het kwam, afhankelijk van de locatie, tussen 9 en 18 mei 2007 uit. Het is de eerste studioalbum van de band na een relatieve rustperiode van vier jaar. Het album debuteerde op #2 en #7 in respectievelijk Nederland en Vlaanderen en heeft in de Verenigde Staten inmiddels de dubbele platina status verkregen, waar het tevens debuteerde op de eerste positie. Op het album verlaat de band het nu metalgenre dat op de vorige albums prominent was en was er meer ruimte voor experimentie. Ook is MC Mike Shinoda minder op de voorgrond te horen. De band heeft meer dan 14 maanden aan Minutes to Midnight gewerkt en meer dan 150 demo's geschreven. Dit is het eerste officiële album dat medegeproduceerd is door Shinoda en het eerste officiële album met het Parental Advisory-sticker. Shinoda deelt de productie met Rick Rubin (onder andere Red Hot Chili Peppers, Run-D.M.C.). Het album is het eerste studioalbum dat de band uitbracht na een afwezigheid van vier jaar. Linkin Park wilde op het album een andere muzikale insteek dan het nu metalgenre dat prominent was op de eerdere albums Hybrid Theory en Meteora.


bewerk 

Categorieboom

overzicht bewerk 

Etalageartikelen

Chester Bennington (midden) met Brad Delson (links), Joseph Hahn (linksachter) en Rob Bourdon (rechtsachter)

Linkin Park is een rockband uit Agoura Hills, Californië, onder andere bekend geworden met de nummers "In the End", "Breaking the Habit", "Numb" en recentelijk "Shadow of the Day". De band is opgericht in 1996 en heeft sindsdien wereldwijd meer dan 50 miljoen albums verkocht en twee Grammy's gewonnen. De band brak door in 2000 met hun debuutalbum Hybrid Theory, dat de diamanten status kreeg in de Verenigde Staten.

Met het tweede studioalbum Meteora ging de band verder met de mainstream nu metal waarmee de band op Hybrid Theory beroemd werd, waardoor het voor sommigen als een kopie werd gezien van het debuut. Op het in 2007 uitgebrachte Minutes to Midnight ging de band een andere richting op, waar de nadruk op experimenteren met muziekstijlen lag. Linkin Park heeft in het verleden met verschillende artiesten gewerkt, waaronder Jay-Z en recentelijk met Busta Rhymes.


Wanneer is mijn rockartikel een Etalageartikel?
Draag een rockartikel aan voor de Etalage
bewerk 

Galerij

[{{fullurl:{{{2}}}|action=edit}} bewerk

[{{fullurl:{{{2}}}|action=edit}} bewerk

Meehelpen? Meld je hier aan!