Portaal:San Francisco/Uitgelicht/zondag

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Straat met Chinese gebouwen

Chinatown San Francisco is na Chinatown New York de grootste Chinatown in Noord-Amerika. Er wonen ongeveer 100.000 mensen.

De ingang van dit stadsdeel (of beter "stad in de stad") wordt duidelijk gemarkeerd door een Chinese toegangspoort. Overigens staan er twee leeuwen geposteerd aan weerskanten van de poort die je verwelkomen in deze (zeer groot uitgevallen) Chinese wijk. Het straatbeeld wordt gekenmerkt door Chinese straatverlichting, vlaggen en gebouwen die versierd zijn met pagodedaken. Zover het oog reikt kan men Chinese karakters zien die uitgestald zijn op affiches, uithangborden, vlaggen en neonverlichting. Het kan op iemand overkomen alsof men zich in een van de drukste steden in China bevindt.

Honderden Chinese restaurantjes (het zou in deze restaurants zijn dat de traditie van de typische gelukskoekjes is uitgevonden en dus niet in China!), antiekwinkels en dergelijke vind je terug in deze wijk. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn onder meer een boeddhistische tempel en de "Bank of Canton", een gebouw dat volledig in Aziatische stijl is gebouwd.

Lees verder >>>