RTL 7 Darts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
RTL 7 Darts
Genre Praatprogramma
Sportprogramma
Bedenker RTL Nederland
Presentatie Koert Westerman en Marcel Maijer
Vaste gasten Co Stompé
Roland Scholten
Vincent van der Voort
Taal Nederlands
Locatie Hilversum
Uitzendingen
Start 2011 • 2023-
Einde 2022
Netwerk of omroep RTL 7 / RTL Z
Portaal  Portaalicoon   Televisie

RTL 7 Darts is een praatprogramma over darts, gemaakt door RTL Sport, dat uitgezonden is door RTL 7 en op donderdagen met Europa League-voetbal nam RTL Z het programma over. In 2021 werd zelfs de hele World Grand Prix Darts uitgezonden via RTL Z. In een studio discussieerden analytici en presentator Koert Westerman of Marcel Maijer over de live uitgezonden dartwedstrijden. RTL 7 Darts bood de mogelijkheid via de website toernooien te bekijken via een betaalde livestream op Videoland. Sinds het PDC World Darts Championship 2017 was het mogelijk om de uitzendingen van het WK Darts als radio via internet te beluisteren. Op de radiostream was precies hetzelfde geluid als op tv te volgen. Het programma kwam in 2022 ten einde nadat de rechten overgingen van RTL naar Viaplay Darts. In 2023 kwam het programma terug op tv. Het eerste toernooi dat werd uitgezonden was de finaledag van de Dutch Open dat live uitgezonden werd op RTL7 Darts. Van 9 tot 12 februari is het World Seniors Darts Championship te zien in dit programma.

De volgende toernooien werden uitgezonden door RTL 7 Darts:

Opzet[bewerken | brontekst bewerken]

De uitzending begint met een voorbeschouwing van een half uur. Vaak begon de uitzending met een ruime samenvatting van de middagsessie (muv het WK). Vaak zijn er (ex-)darters te gast. Aansluitend aan de voorbeschouwing wordt er live naar de wedstrijdlocatie geschakeld. Tijdens de reclameonderbrekingen, die er voor de Engelse commerciële zender Sky Sports regelmatig zijn, wordt eerst een reclameblok van een paar minuten uitgezonden. Vervolgens volgt er een ogenblik van analyse, alvorens er weer wordt geschakeld naar de wedstrijd. Het programma besluit met analyses en interviews.

Kijkcijfers[bewerken | brontekst bewerken]

Op 1 januari 2014 had RTL 7 Darts een kijkcijferrecord van 2,1 miljoen kijkers voor de finale van het WK Darts (finale 2013: 1,7 miljoen kijkers) tussen Michael van Gerwen en Peter Wright (7-4), bovendien heeft het bijgedragen aan de best bekeken maand van de mannenzender sinds de start in 2005.

Medewerkers[bewerken | brontekst bewerken]

Presentatoren[bewerken | brontekst bewerken]

De presentatie van RTL 7 Darts was in handen van een van de volgende presentatoren:

Commentatoren en verslaggevers[bewerken | brontekst bewerken]

Vaste analisten[bewerken | brontekst bewerken]

Gasten[bewerken | brontekst bewerken]