Random Reader

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een Random Reader

De Random Reader is een naam gegeven door Rabobank voor een specifiek type Digipass. Het is een paslezer die wordt geleverd bij een Internetbankierenabonnement van deze bank. Met deze paslezer is het mogelijk om, mits de gebruiker beschikt over een bankpas met bijbehorende pincode, zich te identificeren op de website van de Rabobank. Daarna kunnen betalingsoverzichten bekeken worden en betalingsacties worden uitgevoerd van rekeningen behorende bij de aangemelde gebruiker. Ook is de Random Reader nodig om via de Rabobank gebruik te kunnen maken van iDEAL.

De Random Reader genereert met de tijd (GMT) en een wiskundige sleutel, een code die gelijk is aan de code die online-bankieren nodig heeft. Hij staat dus niet in verbinding met telefoon of internet.

De voorloper van de Random Reader was een ander type Digipass. Deze was persoonsgebonden, terwijl de Random Reader (zoals andere Digipass uit de 8XX reeks) gecombineerd kan worden met iedere pinpas (of bankkaart) die klaar is gemaakt voor Rabo Internetbankieren.

De Random Reader is gefabriceerd door het Amerikaanse beveiligingsbedrijf VASCO.

Op termijn zal de Random Reader worden vervangen door de Rabo Scanner, in de algemene voorwaarden van 2014 gedefinieerd als "een hulpmiddel waarmee u met een bankpas of creditcard en pincode een inlogcode en signeercode kunt aanmaken."[1]

Zie ook[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. Algemene voorwaarden voor betaalrekeningen en betaaldiensten van de Rabobank 2014, geraadpleegd 20-11-2013