Religious Technology Center

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Religious Technology Center (Religieuze Technologie Centrum, RTC) is een in 1982 opgerichte en in Los Angeles in de Verenigde Staten gevestigde kerkelijke instelling die het gebruik van alle geregistreerde merknamen, symbolen en de door het auteursrecht beschermde religieuze geschriften van Scientology en Dianetica (Engels: Dianetics) beheert.

Het RTC houdt zich niet bezig met het dagelijks besturen van de wereldwijd meer dan 7000 Scientology kerken, missies en groepen; die taak is voorbehouden aan de Church of Scientology International, ook in Los Angeles gevestigd. RTC heeft wel de zeggenschap over het gebruik van de Scientology merknamen, symbolen en geschriften: het kan de toestemming tot gebruik ervan intrekken wanneer deze in strijd met de doelstelling of het kerkrecht of de ethiek van Scientology gebruikt worden. RTC heeft ten opzichte van de andere Scientology kerken een kwaliteitsbewakende functie.

Volgens de website van RTC onderscheidt het RTC zich als een extern lichaam dat de Scientologiereligie beschermt, en als de laatste scheidsrechter van de orthodoxie dient.

  • RTC stands apart as an external body which protects the Scientology religion and acts as the final arbiter of orthodoxy. -- internetpagina RTC .

Er zijn buitenstaanders die een andere mening hebben.

Externe links[bewerken]