Sébastien Delagrange

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Sébastien Delagrange
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Frankrijk Frankrijk
Geboorteplaats Parijs
Geboortedatum 6 februari 1974
Woonplaats Boulogne
Carrière
Sport Golf
Profdebuut 1995
Overwinningen
Andere Tour(s) 2
Laatst bijgewerkt op: 11-11-2013
Portaal  Portaalicoon   Golf

Sébastien Delagrange (Parijs, 6 februari 1974) is een golfprofessional uit Boulogne, Frankrijk. Hij heeft op de Europese PGA Tour gespeeld.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Al als 16-jarige speler had Delagrange een scratch handicap. Hij had een goede amateurscarrière, met onder meer een tweede plaats bij het Wereldkampioenschap voor junioren. In 1992 en 1994 speelde hij in de Eisenhower Trophy.

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Delagrange werd in 1995 professional. Volgens zijn coach speelde hij niet aanvallend genoeg. Hij kreeg boxlessen en zijn volgende seizoen (2001) werd zijn topseizoen, waarin hij in drie weken twee toernooien op de Europese Challenge Tour won. Hij eindigde op de 6de plaats van de Order of Merit en promoveerde naar de Europese Tour. In 2002 speelde hij daar 27 toernooien en verdiende ruim € 100.000, maar hij miste ook veel cuts. Daarna kwam een periode van weinig toernooien. Wel ging hij regelmatig naar de Tourschool. Hij speelt nog toernooien in Frankrijk en won in 2012 de 2de Deauville Pro-Am.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Challenge Tour
Franse Tour
Elders

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]