SSD Opoeteren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
SSD Opoeteren
Naam Samen Sport Doen
Opoeteren
Opgericht 1969
Voorzitter Vlag van België Jacky Daniëls
Trainer Vlag van België Davy Schetz
Competitie 3de Prov. Limb.
Thuis
Uit
Geldig voor 2010/11
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

SSD Opoeteren is een Belgische voetbalclub uit Opoeteren. De club is bij de Belgische Voetbalbond aangesloten met stamnummer 7336 en heeft paars-wit als kleuren. De eerste ploeg is actief in de Limburgse Vierde Provinciale. In het seizoen 2012 - 2013 werd de ploeg kampioen zodat ze in 2013 opnieuw in de derde provinciale afdeling zullen uitkomen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De club sloot aan bij de KBVB in 1969, maar al sinds 1959 werd er in Opoeteren-dorp gevoetbald. Opoeteren bleef in de lagere provinciale reeksen spelen. Na een titel in Derde Provinciale D in 1999 promoveerde men naar Tweede Provinciale. Daar bleef men tot 2002/03 spelen. De club speelde nooit hoger. In 2003 volgde opnieuw de degradatie naar Derde Provinciale en het seizoen daarna degradeerde de club opnieuw, dan naar Vierde Provinciale.

Ex-spelers[bewerken | brontekst bewerken]

De bekendste ex-(jeugd)speler is Wilfried Delbroek, ooit bekerwinnaar en landskampioen met KRC Genk en toen ook enkele keren international. Ook voetbalscheidsrechter Christof Virant speelde enige tijd voor de club.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]