De Vakidioot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Hansmuller (overleg | bijdragen) op 23 okt 2019 om 11:14. (Nieuw artikel, "De Vakidioot is het verenigingsblad van de studentenvereniging A-Eskwadraat aan de Universiteit Utrecht voor studenten gametechnologie, informatica, informatiekunde, natuurkunde en wiskunde.[1]")
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
De Vakidioot
Genre Verenigingsblad studentenvereniging
Doelgroep(en) studenten gametechnologie, informatica, informatiekunde, natuurkunde en wiskunde aan de Universiteit Utrecht
Eerste uitgave 1968
Land(en) Vlag van Nederland Nederland
Uitgeverij(en) Studentenvereniging A-Eskwadraat aan de Universiteit Utrecht
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

De Vakidioot is het verenigingsblad van de studentenvereniging A-Eskwadraat aan de Universiteit Utrecht voor studenten gametechnologie, informatica, informatiekunde, natuurkunde en wiskunde.[1] Het blad bericht over verenigingsnieuws, onderwijszaken in de plaatselijke Bètafaculteit en wetenschappelijke vakinhoudelijke en historische onderwerpen.

Een voorloper van De Vakidioot was het tijdschrift Wis-fys-varia van de vereniging A-E (uitspraak "A tot E", later gefuseerd tot A-Eskwadraat) dat in of vóór februari 1966 werd opgericht door de astronoom Karel van der Hucht, toen nog student. Wis-fys-varia werd in 1968 herdoopt tot De Vakidioot.[2] Vele Nederlandse informatici en wis-, natuur- en sterrenkundigen werkten als student of docent mee aan de Vakidioot. Sommige redacteuren van De Vakidioot vonden na hun studie hun weg naar de (wetenschaps)journalistiek, bijvoorbeeld bij de Volkskrant.