Henk Tennekes (meteoroloog)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Hansmuller (overleg | bijdragen) op 14 nov 2019 om 09:44. (Nieuw artikel: "Hendrik (Henk) Tennekes (Kampen, 13 december 1936) is voormalig onderzoeksdirecteur van het KNMI, Nederlands meteoroloog, vloeistofdynamicus en gewezen hoogleraar Meteorologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Luchtvaarttechniek aan de Pennsylvania State University.")
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Hendrik (Henk) Tennekes (Kampen, 13 december 1936) is voormalig onderzoeksdirecteur van het KNMI, Nederlands meteoroloog, vloeistofdynamicus en gewezen hoogleraar Meteorologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Luchtvaarttechniek aan de Pennsylvania State University. Hij droeg bij aan het gebied van de turbulentie en de multi-modale weersverwachting en schreef de leerboeken The Simple Science of Flight: From Insects to Jumbo Jets en met John L. Lumley A First Course in Turbulence.[1]

Tennekes benadrukte de beperkte voorspelbaarheid van ingewikkelde systemen in de meteorologie met wiskundige modellen en was het niet eens met het Verdrag van Kyoto.[2][3][4] Hij was lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) van 1982 – 2010.

Publicaties

Onder meer

Boeken

Externe links