Station Jakarta Kota

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
    Jakarta Kota   
Entree van het station
Entree van het station
Plaats Jakarta
Afkorting Jakk
Opening 1873 (Noord), 1887 (Zuid)
Sluiting 1926
Heropening 8 oktober 1929
Coördinaten 6° 8′ ZB, 106° 49′ OL
Externe link  (id) PT KAI
Station Jakarta Kota
Station Jakarta Kota
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Jakarta Kota (lett. Station Jakarta Stad; Station BEOS genoemd in de volksmond) is een van de belangrijkste en oudste spoorwegstations van Jakarta.

Geschiedenis[bewerken]

De eerste spoorverbinding met Jakarta kwam tot stand in 1873, toen de particuliere Nederlands-Indische Spoorweg Maatschappij een lijn aanlegde tussen Batavia (Jakarta) en Buitenzorg (Bogor). Later werd deze spoorlijn in opdracht van de publieke Staatsspoorwegen uitgebreid naar Bandoeng en Soerabaja, zodat er tegen 1894 een directe verbinding tussen Oost- en West-Java was ontstaan.

Ondertussen was een ander particulier bedrijf, de Bataviasche Oosterspoorweg Maatschappij, in 1887 een tweede spoorlijn begonnen tussen Batavia en Bekasi. In 1906 was deze spoorweg via Krawang, Tjikampek en Poerwakarta doorgetrokken naar Bandoeng.

Het oude stadhuis met direct links daarvan het stationsgebouw van de N.I.S.M. en op de bovenste open vlakte het station van de B.O.S.M. Station Jakarta Kota zou later op laatstgenoemde plek gebouwd worden.

Beide spoorwegmaatschappijen (N.I.S.M. en B.O.S.M.) hadden een eigen station in Batavia en aldus bedienden twee kopstations de hoofdstad tot 1926. Het station van de N.I.S.M (Batavia Noord) lag direct naast het oude stadhuis, terwijl die van de B.O.S.M. (Batavia Zuid) iets zuidelijker was gelegen.

In 1926 werden de stations afgebroken en werd er begonnen met de constructie van een compleet nieuw gebouw op de plaats van het B.O.S.M.-station. Van deze afkorting is de huidige populaire naam BeOS afgeleid. Op 19 augustus 1929 was het gebouw af en op 8 oktober 1929 werd het nieuwe station officieel geopend door Gouverneur-Generaal de Graeff.

Het station werd aangewezen als een historisch en cultureel belangrijk gebouw in 1993.

Gebouw[bewerken]

Station Jakarta Kota is een kopstation, gelegen binnen de oude grachten van Batavia. Het station heeft de beschikking over twaalf perrons.

Het ontwerp was ingediend door een groep architecten van het Algemeen Ingenieurs- en Architectenbureau, van wie Frans Johan Louwrens Ghijsels de belangrijkste was. Zij kwamen met een ontwerp voor een gebouw in de toentertijd gangbare bouwstijl: westerse Art Deco.

Het gebouw was oorspronkelijk volledig wit bepleisterd, maar sinds de onafhankelijkheid heeft men meerdere malen de randen in een andere kleur geverfd.

Bestemmingen[bewerken]

Afbeeldingen[bewerken]