Stephanie Tency

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Stephanie Tency
Stephanie Tency
Volledige naam Stephanie Rosel Apcar
Geboren 12 december 1990
Geboorteplaats Amstelveen
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep Model, presentatrice
Jaren actief 2012 - heden
Portaal  Portaalicoon   Media

Stephanie Rosel Apcar (Amstelveen[1], 12 december 1990), bekend onder de naam Stephanie Tency, is een Nederlandse actrice, tv-presentatrice, model en titelhoudster van de Miss Universe Nederland 2013-verkiezing. Ze vertegenwoordigde Nederland tijdens de Miss Universe 2013-verkiezing.

In 2016 werd ze bekend als assistente van André Hazes jr. in de vernieuwde versie van Rad van Fortuin, dat iedere avond te zien was op SBS6. 2018 stopte ze met haar modellen- en presentatiecarrière om haar bedrijf Tency Productions te starten. Ze maakt programma's voor de Nederlandse commerciële televisiezender RTL 4 en SBS6. Ze heeft onder meer de volgende televisieformats bedacht en geproduceerd: Het Spaanse Leven, Roadtrip Curaçao met co-host Ferry Doedens, Hart van Goud met co-host Dutch Performante, The Dutch Way. Deze programma’s waren te zien op RTL4 & Videoland. Kerstspecial: Baasje Gezocht! & De Gouden formule heeft ze gemaakt voor Talpa SBS6.

Tency studeerde modestyling en media op de Akademie Vogue in Amsterdam aan de Rozengracht. Ze werkte als model en presentatrice annex actrice voor de Nederlandse televisie. Ze is ook een ambassadeur voor Free a Girl en Energy4All.

Verkiezingen[bewerken | brontekst bewerken]

Als Miss Noord-Holland werd Tency op 10 december 2012 tot Miss Nederland 2013 gekroond.[2] In november 2013 vertegenwoordigde zij later Nederland tijdens Miss Universe 2013 in Moskou, ze eindigde op de 17e plaats.