Stratford (Londen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Stratford
Wijk in Londen in Engeland Vlag van Engeland
Stratford (Londen)
Stratford (Londen)
Situering
Regio Groot-Londen
Coördinaten 51° 33' NB, 0° 0' WL
Overig
Postcode(s) E15
Netnummer(s) 020
Grid code TQ385845
Post town LONDON
Portaal  Portaalicoon   Verenigd Koninkrijk

Stratford is een wijk in het Londense bestuurlijke gebied London Borough of Newham, in het oosten van de regio Groot-Londen. Stratford was de hoofdlocatie van de Olympische Zomerspelen 2012.

Stratford bevindt zich 9.7 kilometer ten oost-noordoosten van Charing Cross, het centrale punt in Londen. Van oudsher was het een agragische gemeenschap in het middeleeuwse gebied West Ham. Na de ontsluiting door spoorwegen in 1839 veranderde Stratford in een industriele buitenwijk van Londen. De bevolking van Stratford nam verder toe als gevolg van de groei van Londen in de 19e eeuw. In 1886 werd Stratford officieel het bestuurlijk centrum van West Ham en sinds 1965 wordt het gerekend tot het gebied van Groot-Londen. Meer recent heeft Stratford zich ontwikkeld van een gebied dat voornamelijk gebaseerd was op de spoorwegen en zware industrie tot een belangrijk zakelijk en cultureel centrum. De ontwikkelingen als gevolg van de Olympische Zomerspelen zouden deze vernieuwings- en uitbreidingstrend verder moeten versterken.

Geplaatst op:
09-07-2007
Dit artikel is een beginnetje over landen & volken. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Bewerken