The Journeyman Project

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Journeyman Project
Ontwikkelaar Presto Studios
Uitgever Presto Studios
Sanctuary Woods
Bandai
Uitgebracht (The Journeyman Project) 1992
(TJP Turbo) 1994
(TJP: Pegasus Prime) 1997
Genre Avonturenspel
Spelmodus Singleplayer
Platform Mac OS, Windows, PlayStation, Apple Pippin
Media cd-rom
Systeemeisen
PC
  • 33MHz 386DX of sneller, Microsoft Windows 3.1 of later, 4MB RAM, Super VGA Color Monitor (256 kleuren), Sound Blaster of vergelijkbare geluidskaart, cd-romspeler, muis

Macintosh

  • Macintosh Color Computer, Systeem 7.0 of ouder, 8MB of RAM, cd-rom Drive, 13" Color Monitor or (256 kleuren), Externe speakers
Navigatie
Vervolg The Journeyman Project 2: Buried in Time
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

The Journeyman Project is een videospel ontwikkeld door Presto Studios. Het spel kwam uit in 1992.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Het is het jaar 2318. De mensheid staat op het punt een historisch vredesverdrag te tekenen met een buitenaardse beschaving genaam de Symbiotry. Deze hielden de aarde al lange tijd in de gaten, maar vonden de mensheid lange tijd te oorlogszuchtig.

Dan vindt er opeens een reeks vreemde gebeurtenissen plaats. Het lijkt erop dat iemand de experimentele tijdmachine genaamd Pegasus heeft gestolen, en hiermee het verleden verandert.

De speler neemt de rol aan van Gage Blackwood, alias agent 5. Hij moet het mysterie achter de gebeurtenissen oplossen en de persoon die verantwoordelijk is voor de chaos tegenhouden. De reis brengt de speler naar verschillende tijdperken, van miljoenen jaren in het verleden tot ver in de toekomst.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel maakt gebruik van een first-personperspectief. De speler ziet wat agent 5 ziet. Het scherm toont een rechthoekig vizier waar de speler doorheen kijkt. De speler kan naar links, rechts, voren of achteren lopen.

De gameplay is grotendeels dat van een mysteryspel, waarin de speler verschillende puzzels moet oplossen om het spel uit te spelen. Veel van wat er in het spel gebeurt is direct een gevolg van de wat de speler doet.

De speler kan in het spel verschillende voorwerpen verzamelen die noodzakelijk, of op z’n minst handig zijn voor het oplossen van de puzzels en situaties. De belangrijkste voorwerpen zijn de bio-chips. Hiervan zijn er zeven.

Ontwikkeling[bewerken | brontekst bewerken]

The Journeyman Project werd over een periode van twee jaar ontwikkeld. Aanvankelijk had het spel door de voor die tijd geavanceerde graphics te maken met langzame animatie. Deze problemen werden grotendeels verholpen in versie 2.0, genaamd The Journeyman Project Turbo!.

In 1997 verscheen een remake van het spel getiteld The Journeyman Project: Pegasus Prime.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]