The Return (2006)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf The Return (film))
The Return
Tagline The past never dies. It kills.
Regie Asif Kapadia
Producent Marc D. Evans
Scenario Adam Sussman
Hoofdrollen Sarah Michelle Gellar
Peter O'Brien
Adam Scott
Kate Beahan
Muziek Dario Marianelli
Montage Claire Simpson
Cinematografie Roman Osin
Distributie Rogue Pictures (VS), Universal Pictures Benelux (NL)
Première 2006
Genre Drama/mystery/psychologische thriller
Speelduur 85 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

The Return is een bovennatuurlijke psychologische thriller uit 2006 van regisseur Asif Kapadia. Het was diens eerste Amerikaanse productie.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Joanna Mills (Sarah Michelle Gellar) gaat voor haar werk van haar woonplaats St. Louis terug naar Texas, waar ze opgroeide. Nadat ze haar vader bezocht heeft, gaat ze kijken in het naburige plaatsje La Salle. Ondanks dat ze daar nog nooit geweest is, herkent ze daar de ene plek na de andere uit haar dromen en nachtmerries.

Wanneer ze 's nachts wil logeren in een plaatselijk hotel, blijkt haar collega Kurt (Adam Scott) haar ongezien gevolgd te hebben. Wanneer hij haar probeert te verkrachten op haar hotelkamer, haast de plaatselijke bewoner Terry Stahl (Peter O'Brien) zich naar binnen. Deze werkt Kurt naar buiten en geeft hem daar een pak slaag. Stahl lijkt op de een of andere manier een ontbrekend puzzelstukje tussen de flarden van beelden die Mills in haar hoofd heeft. Welk stukje wordt haar maar heel langzaam stukje bij beetje duidelijker.

Stahl blijkt een discutabele reputatie te hebben in het plaatsje. Jaren geleden kwam zijn vriendin Annie (Erinn Allison) met geweld om het leven. Een gedeelte van de bewoners denkt dat hij de dader is. Stahl zelf heeft zich teruggetrokken in zijn huisje met stallen aan de rand van La Salle. Mills ziet in hem niettemin een soort bescherming. Bovendien behoren zijn huisje en de stal ook tot de herinneringen uit haar kwade dromen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]