The getaway (album van Chris de Burgh)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The getaway
Studioalbum van Chris de Burgh
(Albumhoes op en.wikipedia.org)
Uitgebracht najaar 1982
Genre singer-songwriter
Duur 45 minuten
Label(s) A&M Records
Producent(en) Rupert Hine
Chronologie
1980
Eastern wind
  1982
The getaway
  1984
Man on the line

(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

The getaway is het zesde studioalbum van Chris de Burgh. Het album verscheen na twee jaar stilte op elpeegebied, onderbroken voor verzamelalbum Best moves. Voor dit album kon De Burgh gebruik maken van muziekproducent Rupert Hine en zijn geluidstechnicus Stephen W. Tayler. Opnamen vonden plaats in de Farmyard geluidsstudio in Little Chalmont, Buckinghamshire, Engeland.

Het kan gezien worden als een bescheiden doorbraak van De Burgh, want het is het eerste album dat de Britse albumlijsten wist te halen. Het stond zestien weken in de lijst met als hoogste notering plaats 30. In de Verenigde Staten kwam het tot plaats 43. Het album scoorde voornamelijk in Duitsland, Noorwegen en Oostenrijk. In Duitsland stond het 58 weken genoteerd en haalde de eerste plaats; in Noorwegen 23 weken en plaats twee, in Oostenrijk 14 weken met plaats drie. Nederland en België waren nog niet zover.

Musici[bewerken | brontekst bewerken]

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Cd
Nr. Titel Duur
1. Don't pay the ferryman 3:48
2. Living on the island 3:31
3. Crying and laughing 4:33
4. I’m counting on you 4:27
5. The getaway 3:52
6. Ship to shore 3:49
7. All the love I have inside 3:18
8. Borderline 4:37
9. Where peaceful waters flow 3:54
10. The revolution 1:46
11. Light a fire 2:08
12. Liberty 5:02

Het nummer Borderline (grens) werd een soort evergreen in het oeuvre van De Burgh; het werd meerdere malen gespeeld tijdens zijn concerten. Het nummer kreeg een tekstueel vervolg in Say goodbye to it all op het album Into the light. De laatste drie tracks vormen één geheel, ze werden op de Japanse persing qua tijd anders ingedeeld.