Tommy Lee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Tommy Lee (maart 2012)

Thomas Lee Bass, beter bekend als Tommy Lee, (Athene, 3 oktober 1962) is de drummer van Mötley Crüe en Methods of Mayhem.

Lee werd geboren in Athene, Griekenland als Thomas Lee Bass. Zijn vader (David Thomas Lee Bass) is Amerikaan en zijn moeder (Vassiliki "Voula" Papadimitriou) is Grieks.

Hij trouwde in 1986 met actrice Heather Locklear, bekend uit onder andere Dynasty en Melrose Place. Na zijn echtscheiding van Locklear in 1993 hertrouwde Lee enkele jaren later met de actrice/fotomodel Pamela Anderson. Anderson en Lee hebben samen twee zonen: Brandon Thomas Lee (geboren op 5 juni 1996) en Dylan Jagger Lee (geboren op 29 december 1997). Na de geboorte van Brandon schreef Lee een nummer voor zijn zoontje, dit nummer 'Brandon' staat op het Mötley Crüe-album Generation Swine . Anderson en Lee gingen uit elkaar in 1999.

Na het uitbrengen van het Mötley Crüe-album Generation Swine stapte Lee uit de band en werd hij vervangen door Randy Castillo (overleden 26 april 2002). Lee ging verder met zijn nieuwe band Methods of Mayhem; deze band werd in 2000 opgeheven. Sinds 2004 is Lee terug als drummer van Mötley Crüe.

Externe links[bewerken]