University College Twente

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
University College Twente
Afkorting UCT / ATLAS
Locatie Enschede, Vlag van Nederland Nederland
Opgericht 2013
Type Liberal arts college, university college
Rector Dr. Heleen Miedema
Studenten ongeveer 138
Lid van faculteit International Institute for Geo-Information Science and Earth Observation (ITC), Universiteit Twente
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

University College Twente (afgekort UCT) is het university college van de Universiteit Twente dat in 2013 is opgericht. Een university college is een vorm van een brede (interdisciplinaire) Engelstalige wetenschappelijke liberal arts opleiding (drie jaar fulltime), die wordt afgesloten met de graad Bachelor of Science (BSc).

De UCT bestaat uit een driejarige bachelor honoursprogramma Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS), een studieprogramma in de sociale wetenschappen en de exacte wetenschappen. Doordat het deel uitmaakt van de Universiteit Twente, bevat UCT een sterk technisch en zelfstudie aspect. UCT was gevestigd in het gebouw de Citadel aan het O&O plein, maar is sinds 1 december 2020 verhuisd naar het gebouw de Drienerburght op de campus van de Universiteit Twente.[1] Al het onderwijs wordt gegeven in het Engels. Studenten die de studie succesvol afronden, krijgen een Bachelor of Science diploma.

Het UCT heeft in januari 2021 141 studenten,[2] waarvan circa tweederde de Nederlandse nationaliteit hebben. De overige studenten komen van over de hele wereld, zowel Europa als de alle andere continenten. UCT heeft een eigen studentenvereniging: Study Association (S.A.) Atlantis, met ongeveer 20 commissies.

Verwante artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]