Vervoersacademie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben. Vanaf 23 november 2023 kunnen de niet-geverifieerde artikelen via nuweg of TBP verwijderd worden.
Vervoersacademie Venlo
Vervoersacademie
Algemeen
Locatie Venlo
Opgericht 1980
Type hbo
Bevoegd gezag Fontys Hogescholen
Overig
Website Website Fontys Venlo
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Vervoersacademie Venlo is een onderwijsinstituut voor hoger beroepsonderwijs in de Nederlandse plaats Venlo. Aanvankelijk was dit een zelfstandig opleidingsinstituut. Sinds 1 januari 1996 maakt het onderdeel uit van Fontys Hogescholen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In de beginjaren (jaren 80) was dit de enige HBO-opleiding op het gebied van logistiek. In die jaren werd een schoolgebouw betrokken dat voorheen dienst deed als basisschool. In 1987 fuseerde de Vervoersacademie met de in 1950 opgerichte HTS Venlo en de HEAO Venlo tot de Hogeschool Venlo, waarna tevens de PABO Wylderbeek onderdeel ging uitmaken van deze Hogeschool.

Waardering[bewerken | brontekst bewerken]

Waar in 2005 het Nieuwsblad Transport nog meldde dat de opleiding was achterop geraakt door haar onderwijskundige taak niet te actualiseren,[1] werden in 2015 twee opleidingen van Fontys in Venlo als beste verkozen in de Elsevier Keuzegids 2016, waarvan één als topopleiding.[2]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]