Vliegende dagschotels

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Vliegende dagschotels is het vierde album van stripreeks F.C. De Kampioenen, getekend door Hec Leemans. De strip is uitgegeven in 1998 door Standaard Uitgeverij.

Het verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Pascale, Bieke en Marc schrikken in het holst van de nacht wakker van vreemde geluiden. Er wordt onmiddellijk aan inbrekers gedacht maar na tussenkomst van zowel Boma als DDT blijken er geen dieven te bespeuren. De volgende dagen gebeuren er verschillende vreemde dingen in de omgeving van De Kampioenen. Zowel Boma als DDT worden naar bovengehaald door een vliegende schotel maar ook direct terug naar beneden gestuurd.

Wanneer Xavier aan de beurt is, komt hij niet meer terug naar beneden. De wezentjes die in de vliegende schotel verblijven zijn allemaal kleine exacte kopieën van Xavier. Ze noemen zichzelf "De Xaverianen". Ze zijn bewoners van de planeet "Xaverius" en stammen af van een voorvader van Xavier. Ze willen nu zijn genetisch materiaal opmeten en registreren zodat ze zijn genen kunnen namaken. Nadat dit gebeurd is, sturen ze Xavier terug naar de aarde.

Even later verschijnt Zenobe Pakalles bij De Kampioenen. Hij is een deurwaarder en komt met een aanmaning om de achterstallige grondbelasting van de laatste 6 jaar te betalen of er wordt beslag gelegd op de grond en de goederen. Wanneer blijkt dat de clubkas leeg is, beslissen de Kampioenen om het toneelstuk "Sneeuwwitje" op te voeren. Op de dag van de voorstelling worden de 7 dwergen echter ziek. Xavier besluit om de Xaverianen op te roepen en ze spelen de rol van de 7 dwergen. Na de zeer succesvolle voorstelling vertrekken de Xaverianen terug naar hun vliegende schotel en wissen ze het geheugen van de Kampioenen.

Hoofdpersonages[bewerken | brontekst bewerken]

Gastpersonages[bewerken | brontekst bewerken]