Wallace Booth

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

Wallace Booth (Comrie, Perthshire, 24 juli 1985) is een golfer uit Schotland. Hij is lid van de Comrie Golf Club en de broer van Carly Booth die op de Ladies European Tour speelt.

Booth studeerde aan de Augusta State University en heeft een graad in Business Marketing. Zomer 2007 kwam hij terug. In 2008 won hij de Eisenhower Trophy met onder andere Sam Hutsby.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

In 2007 won hij de Cameron Corbett Vase in Schotland, in 2006 was hij reeds 3de geworden.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Na het spelen van de Walker Cup werd Booth in september 2009 professional. Zijn manager is Hambric Stellar Golf, zij zijn ook de manager van onder meer Justin Leonard, Phil Mickelson, Corey Pavin, Larry Mize, Scott Simpson en Bob Tway.

Eind 2009 ging hij naar de Tourschool, maar slaagde er niet in zijn tourkaart te bemachtigen. Daarna vertrok hij naar de Tourschool in Thailand om te proberen een kaart voor de Aziatische PGA Tour te halen. Zijn 17-jarige zusje Carly Booth kwalificeerde zich voor de Ladies European Tour.

In 2010 speelde Booth op de Europese Challenge Tour. Op de Tourschool won hij Stage 1 op de Dundonald Links Golf Course in Schotland.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]