Naar inhoud springen

Wikipedia:De kroeg/Archief/20170124

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Hulp gezocht voor activiteiten bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 en de Bibliotheek Kennemerland[bewerken | brontekst bewerken]

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek toont de geschiedenis van de bevrijding van Nederland aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Het museum draagt sinds 2015 op kleine schaal afbeeldingen van objecten uit hun collectie bij aan Wikimedia Commons. Het museum wil graag een schrijfdag organiseren om informatie over het Rijnlandoffensief op Wikipedia te verbeteren. De schrijfmiddag zal plaatsvinden op zaterdag 25 maart. Voor deze dag zoeken zij een paar enthousiaste Wikimedianen die het leuk vinden om die dag te begeleiden.

Sinds 2016 loopt het project Wikipedia in de Openbare Bibliotheek waarin Wikimedia Nederland en de openbare bibliotheken gezamenlijk optrekken om activiteiten rond Wikimedia te organiseren. Doel van deze activiteiten is niet alleen om content op Wikipedia of Wikimedia Commons te verbeteren, maar ook om bezoekers van de bibliotheken te motiveren aan Wikimedia bij te dragen. De Bibliotheek Kennemerland wil graag op zaterdag een fotodag in Egmond organiseren in de week van 25 maart t/m 2 april (precieze datum nog niet definitief vastgesteld). Voor deze fotodag zoeken zij één of twee Wikimedianen die het leuk vinden om die dag te begeleiden.

Beide activiteiten duren een aantal uur en reiskosten kunnen via Wikimedia Nederland gedeclareerd worden. Lijkt het je leuk om aan deze activiteiten bij te dragen en zo Wikipedia en Wikimedia Commons een stukje beter te maken? Laat dan hier of op mijn overlegpagina een berichtje achter!

Met vriendelijke groet, AWossink (overleg) 17 jan 2017 16:08 (CET)[reageren]