Wikipedia:De kroeg/Archief/20170611

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Hallo,

Is er iets aan de hand met het voetbalminnende deel van de collega's? Normaal voegen die zoveel toe dat het niet redelijk meer is, maar de pagina over de champions league loopt vanavond toch wel pijnlijk achter... 213.143.48.109 3 jun 2017 22:19 (CEST)[reageer]

Allemaal Juventus- of Barcelona-supporters hier, denk ik. Velocitas(↑) 3 jun 2017 22:35 (CEST)[reageer]
In de aller tijden tabellen in het artikel staat inderdaad nog dat FC Barcelona nog in het toernooi zit. Porto trouwens ook. 213.143.48.109 3 jun 2017 23:04 (CEST)[reageer]

Nieuw (kort) Wikipedian-in-Residenceproject: documentair UNESCO-werelderfgoed[bewerken | brontekst bewerken]

Illuminatie in het Utrechts Psalter

Hallo iedereen! De komende maanden ben ik deeltijds Wikipedian in Residence bij drie Nederlandse culturele instellingen (bij elke instelling maximaal 6 à 8 dagen, dus echt een soort pilot). Het gaat om een overkoepelend project van UNESCO Nederland met organisaties die documentair werelderfgoed (Memory of the World) in huis hebben.

Ik schrijf niet zelf Wikipedia-artikelen, maar geef interne trainingen en help de organisaties om hun kennis beter beschikbaar te maken voor Wikimediaprojecten. We doen waarschijnlijk per instelling een kleine upload naar Wikimedia Commons, een donatie van data naar Wikidata, en één of meerdere medewerkers worden opgeleid om op een goede, constructieve manier aan Wikipedia en andere Wikimediaprojecten bij te dragen.

Meer info kan je lezen op de projectpagina.

Concreet werk ik bij de volgende organisaties:

  1. Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Die beheren o.a. het (werelderfgoed) Utrechts Psalter en daarnaast nog vele andere bijzondere handschriften, oude kaarten en oude drukken. Bij hen is stagiair RianneM bezig met Wikipedia-artikelen over de collectie. Ik help haar zo goed mogelijk, en vind persoonlijk dat ze heel goed bezig is, maar misschien willen collega's ook even meekijken? Ze heeft o.a. een vraag over het hoofdartikel over de Universiteitsbibliotheek Utrecht, waar input van externen heel welkom is.
  2. Het Zeeuws Archief; dit beheert onder andere de archieven van de Middelburgsche Commercie Compagnie (werelderfgoed) en heeft daarnaast een hele brede collectie van archieven over (het op Wikipedia volgens mij nog best wel onderbelichte) Zeeland. Bij hen leid ik medewerker I.Mostert op tot Wikipedia-ambassadeur. Hij is van start gegaan op zijn kladblok met het verbeteren van het artikel over het stadhuis van Middelburg.
  3. In september ga ik ook - heel kort - langs bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, dat o.a. een aantal handschriften van Karl Marx (werelderfgoed) beheert. Meer nieuws daarover volgt later.

Ik hoor graag als jullie vragen, tips, opmerkingen hebben... Dat mag hier, op de overlegpagina van het project, of op mijn eigen overlegpagina uiteraard. Vele groeten, Spinster (overleg) 4 jun 2017 10:36 (CEST)[reageer]