Wikipedia:Redactielokaal/Archief/2014-03

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Cultuurgoederenverdrag van Den Haag[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb het Duitse artikel over de Haagse conventie voor de bescherming van cultuurgoederen bij gewapende conflicten vertaald en geplaatst in het reeds bestaande Cultuurgoederenverdrag van Den Haag. Een aantal zaken is misschien voor verbetering vatbaar, maar gezien de lengte van artikel (~ 4000 woorden) en mijn eigen tijd wil ik vragen of u suggesties en aanvullingen heeft. De volgende zaken zijn volgens mijzelf sowieso voor verbetering vatbaar, maar ze zijn zeker niet bedoeld alsof de rest helemaal perfect is, integendeel.

Titel
De lemmatitel is niet helemaal naar mijn zin. Er zijn heel wat zaken besproken en besloten in Den Haag met een conventie eraan voorafgaand. Zie voor enkele tientallen voorbeelden Haagse Conventie. Zou het lemma van titel moeten wijzigen?
In de Inleiding heeft het nu
Haagse conventie voor de bescherming van cultuurgoederen bij gewapende conflicten
Afgekort in het artikel als de Conventie of de Haagse Conventie.
Spelling
Ik heb vast het een en ander laten liggen. Verbeteringen zijn weg welkom (VJVGJG)
Nederland
Ik heb wel wat gevonden over de Nederlandse ondertekening, ratificatie en implementatie, maar aangezien dit mijn vak niet is zal daaraan vast wel het een en ander ontbreken. Is er iemand die hierover iets nuttigs kan vinden en schrijven? De door mij gebruikte bronnen zijn wetteksten uit de jaren zeventig. Uitbreiding is sowieso wenselijk, door ook hier geldt onder de bekende voorwaarden van bronvermelding en dergelijke: VJVGJG.
Links en wikificatie
Net als bij de spelling zijn verbeteringen welkom voor zover ik iets liet liggen.

Op zijn vroegst ga ik er per 29 maart 2013 weer aan verder in de weekeinden. Laat gerust in de tussentijd vragen en dergelijke op mijn overlegpagina achter.

Groet,  —  „Jaspər Kloekmoed”  [ ! ? ]  23 mrt 2014 20:04 (CET)[reageren]