Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20081223

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Toegevoegd 23/12 te verwijderen vanaf 06/01[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 23/12: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Erik,

Dank voor je hulp. Ik heb niet zoveel ervaring met het uploaden van afbeeldingen. Ik was bezig aan een blogpostje rond Powell en toen ik zijn foto op het net wou zoeken, kwam ik een afbeelding tegen die ik al eens ergens anders gezien had. Juist ja, op onze zolder, die ik vorige week nog opgeruimd had. Ik vond er een map met allerlei knipsels, en die foto, waarschijnlijk uit een krant geknipt. Want het papier was krantenpapier.

Een datum was er niet te vinden, maar ik besloot de foto in te scannen (met een wit blad erachter, anders zie je de letters aan de andere kant) en on-line te zetten. Nu, ik weet dat jullie streng zijn inzake foto's, maar het is waarschijnlijk een foto uit een Engelse krant van dertig jaar geleden. Dus als die hier niet mag blijven, is dat jammer. Maar ik vraag me dan eigenlijk af hoe je überhaupt nog rechtenvrije foto's van personen die overleden zijn kunt gaan uploaden?

Betekent rechtenvrij meteen ook "zelfgemaakt"? Ik heb geen tijd om me daarin te verdiepen, maar ik zou het jammer vinden als men door overdreven orthodoxie zo'n goed gelukte foto zou weigeren.

Enfin, jullie zien maar.

Beste groeten,

Brecht Arnaert 23 dec 2008 17:08 (CET)[reageren]

Beste Brecht, de regels voor bestanden op Wikipedia zijn strikt en dat komt omdat we een belangrijk doel hebben: een encyclopedie maken die door iedereen te bewerken, verspreiden en te verkopen is (zie H:WAAROMVB). Wanneer de maker onbekend is, is eveneens onbekend of de afbeelding rechtenvrij is. Alleen iemand die de foto maakt of er de rechten van bezit, kan deze vrijgeven. Erik'80 · 23 dec 2008 20:01 (CET)[reageren]

Beste Erik,

Verwijder dan maar hé. Maar mijn vraag is nog steeds niet beantwoord: hoe kun je dan überhaupt foto's online zetten van mensen die al overleden zijn? Wie kent de maker van die foto's nog?

Beste groeten,

Brecht

Dat kan gedaan worden door de erven van een persoon. Zie bijvoorbeeld File:JOE RAPHAEL, waterverf, The Shepherd 2.JPG die vrijgegeven is door een nakomeling van de maker. Ciell 28 dec 2008 08:30 (CET)[reageren]