Wikipedia:Te beoordelen sjablonen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Naar onder  Naar inhoud
Naar onder

1rightarrow.png WP:TBS
1rightarrow.png WP:TVS
1rightarrow.png WP:VS

Inhoud

Uitleg[bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van sjablonen die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen sjablonen zijn waarvan de inhoud verplaatst is of waarvan u vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia.

Pagina nomineren

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Wanneer u een pagina op deze lijst zet, moet u ook op de pagina zelf vermelden dat deze op de nominatie voor verwijdering staat. Dit kan eenvoudig gedaan worden door bovenaan de pagina van de betrokken sjabloon de volgende code te plaatsen. Zo komt er een algemene tekst voor de verwijderingsnominatie bovenaan de te verwijderen sjabloon.

<noinclude>{{Sjabloonweg}}</noinclude>

Voor het nomineren van een redirect-sjabloon, wordt de code (ditmaal zonder "noinclude") op de overlegpagina gezet van de betrokken sjabloon.

Oneens?

Mocht u het niet eens zijn met het plaatsen van een sjabloon op deze lijst, dan kunt u dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een sjabloon zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betrokken sjabloon. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.)

Recente verwijdersessies[bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties

Zie ook: Wikipedia:Te beoordelen sjablonen/Archief/2014

Week 45[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 03/11, te verwijderen vanaf 17/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 04/11, te verwijderen vanaf 18/11[bewerken]

  • Voor Voor verwijderen - Al deze pictogram sjablonen hebben wat mij betreft geen enkele toegevoegde waarde, behalve dan het 'opleuken' van de artikelen. Daarnaast lijkt het mij onwenselijk dat je door de 'pictogrammen' niet kunt zien of een artikel wel of niet bestaat. Bij het Sjabloon:Pictogram Breng wordt een roze kleur gebruikt voor een bestaande link. Dit lijkt met een beetje slecht afgesteld scherm een rode (oftewel niet bestaande) link. Verder zijn dit eigenlijk helemaal geen pictogrammen. Volgens Wikipedia is een pictogram: een symbool of afbeelding dat de plaats inneemt van een tekst. Airflow (overleg) 5 nov 2014 18:16 (CET)
 • Sjabloon:Pictogram buslijn Haaglanden - idem - Had eigenlijk ook toegevoegd moeten worden, maar aangezien dit pas op 18 november 2014 is toegevoegd (staat daar trouwens ook), kan mogelijk zijn om deze twee weken nog te beoordelen of ook samen met het bovenstaande te verwijderen. Ik laat de moderator de keuze. HKast (overleg) 18 nov 2014 01:39 (CET)

Toegevoegd woensdag 05/11, te verwijderen vanaf 19/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 06/11, te verwijderen vanaf 20/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 07/11, te verwijderen vanaf 21/11[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 08/11, te verwijderen vanaf 22/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 09/11, te verwijderen vanaf 23/11[bewerken]

Week 46[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 10/11, te verwijderen vanaf 24/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 11/11, te verwijderen vanaf 25/11[bewerken]

Toegevoegd woensdag 12/11, te verwijderen vanaf 26/11[bewerken]

Toegevoegd donderdag 13/11, te verwijderen vanaf 27/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 14/11, te verwijderen vanaf 28/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 15/11, te verwijderen vanaf 29/11[bewerken]

 • Sjabloon:Citeer EWD - weg - Ik zie hier geen nut in. Zoals de sjabloonpagina aangeeft kan perfect Sjabloon:Citeer boek gebruikt worden. Dinosaur918 (overleg) 15 nov 2014 15:27 (CET)
  • Opmerking Opmerking Gelieve ook rekening te houden met Sjabloon:Citeer EWD/voorxx, welke een subpagina van dit sjabloon is. Dinosaur918 (overleg) 15 nov 2014 15:28 (CET)
  • Ik begrijp hier niets van. De sjabloonpagina geeft niet aan dat perfect Sjabloon:Citeer boek gebruikt kan worden, en als dat zo was had ik dit sjabloon niet gemaakt. De meerwaarde van dit sjabloon is dat het een eenvoudige maar vooral gestandaardiseerde manier geeft om naar EWDtjes te verwijzen, die de verwijzingen naar het online-archief automatisch in orde maakt. Als je dat zelf moet doen is het meer werk en wordt het bij elke verwijzing weer anders gedaan, of (meer waarschijnlijker): helemaal niet. Als je dit sjabloon gebruikt en je bedenkt dat je die verwijzingen toch misschien net iets anders wilt doen, of het archief verandert zijn URLs, of zo iets, hoef je alleen het sjabloon aan te passen. Er zullen weliswaar niet veel pagina's zijn die naar EWDtjes verwijzen, maar ik vind consistentie belangrijk. Momenteel worden ze op Edsger W. Dijkstra gebruikt; je ziet dan meteen hoe handig het is.Rp (overleg) 16 nov 2014 18:21 (CET)
   • Het is bij mijn weten niet gebruikelijk om op zo'n manier te werken. Je hebt gelijk dat de kans zou bestaan dat de URL in te toekomst om de een of andere reden wijzigt, maar dergelijke problemen duiken ook op bij andere referenties. Tevens is het sjabloon overduidelijk niet werkzaam, want de link die nu verschijnt geeft een 404-melding. Dinosaur918 (overleg) 16 nov 2014 19:19 (CET)
    • Ze werkten niet omdat je ze zelf kapot hebt gemaakt! Witruimte is belangrijk in sjablonen. Rp (overleg) 19 nov 2014 14:28 (CET)
    • Ik vind het argument het is niet gebruikelijk om zo te werken een beetje heel erg zwak als je bedenkt dat je hier in 1 minuut een hele dag werk van iemand weg probeert te gooien. Zelfs het repareren van dit probleem kostte me al meer tijd dan jij aan deze nominatie hebt besteed. Als je graag het plezier van mensen in het bijdragen aan Wikipedia vergalt, ga dan vooral zo door.Rp (overleg) 19 nov 2014 14:28 (CET)
     • Dat is dan ook het risico van bijdragen aan Wikipedia. Iedereen heeft het recht een artikel, categorie of sjabloon aan te maken, maar iedereen heeft ook het recht om die te nomineren voor beoordeling. Het feit dat je meer dan een hele dag werk hebt gehad aan het sjabloon is geen tegenargument. Dinosaur918 (overleg) 19 nov 2014 15:59 (CET)
     • Opmerking Opmerking Tevens zeg je: "De sjabloonpagina geeft niet aan dat perfect Sjabloon:Citeer boek gebruikt kan worden", hoewel er op de sjabloonpagina staat "Dit sjabloon roept het sjabloon {{Cite book}} aan". Hoe dan ook kan het volledige sjabloon vervangen worden door Sjabloon:Citeer boek. Alsook is het voor die enkele kleine gevallen niet de bedoeling om een nieuw sjabloon aan te maken dat enkel op één pagina gebruikt wordt. Kortom: het sjabloon is m.i. overbodig omdat we reeds een sjabloon hebben voor zoiets en het is niet de bedoeling om voor elk klein dingetje een sjabloon aan te maken. Dinosaur918 (overleg) 19 nov 2014 16:26 (CET)

Toegevoegd zondag 16/11, te verwijderen vanaf 30/11[bewerken]

 • Sjabloon:Navigatie schaatsen Nederland studenten, studenten-schaatsclubs worden verwijderd als NE, zie GSSV Tjas, DSSV ELS, W.S.S.V. IJzersterk en ESSV Isis. Dan moet het sjabloon er ook aan geloven, hoewel ik het het liefst anders ook anders zie. - FakirNLoverleg 16 nov 2014 14:33 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Er staan nog twee gelinkte verenigingen op zonder verwijdersjabloon. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 nov 2014 11:19 (CET)
   • Oeps, die moeten dan maar snel even door Gebruiker:EvilFreD genomineerd worden! - FakirNLoverleg 19 nov 2014 12:51 (CET)
    • En dan zou, na een eventuele verwijdering van de voorlaatste, bovenstaand bezwaar vervallen. Tot dat moment is er een navigatiefunctie voor dit navigatiesjabloon. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 nov 2014 15:43 (CET)
 • Sjabloon:Vandaagweg - niet gebruikt sjabloon, hoort bovendien bij een niet bestaande procedure en is dus verwarrend en wekt valse verwachtingen bij per ongeluk gebruik - Brimz (overleg) 16 nov 2014 20:24 (CET)
  • Geldt tevens voor de redirecten Sjabloon:Vweg en Sjabloon:Weg-datum - Brimz (overleg) 16 nov 2014 20:27 (CET)
   • Tegen Tegen verwijderen Is een subtitutie sjabloon dus nogal wiedes dat het niet in gebruik ik. Als jij dit gebruikt had dan had er een correcte link in je nominatie gestaan. Wat voor procedure heb je het precies over? Dit is gewoon een hulp sjabloon voor de standaard procedures. Multichill (overleg) 19 nov 2014 17:49 (CET)

Week 47[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 17/11, te verwijderen vanaf 01/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 18/11, te verwijderen vanaf 02/12[bewerken]

 • Sjabloon:Pictogram buslijn Haaglanden - Aangezien Sjabloon:Pictogram vervoersmaatschappij Nederland ook verwijderd is omdat het een te drukke infobox opleverd lijkt het me wenselijk om ook dit sjabloon te laten verwijderen. Had eigenlijk ook toegevoegd moeten worden bij 4 november 2014, maar aangezien dit pas op 18 november 2014 is toegevoegd (staat hier trouwens ook), kan mogelijk zijn om deze twee weken nog te beoordelen of z.s.m. te laten verwijderen. Ik laat de moderator de keuze. HKast (overleg) 18 nov 2014 01:39 (CET)

Toegevoegd woensdag 19/11, te verwijderen vanaf 03/12[bewerken]

Toegevoegd donderdag 20/11, te verwijderen vanaf 04/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 21/11, te verwijderen vanaf 05/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 22/11, te verwijderen vanaf 06/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 23/11, te verwijderen vanaf 07/12[bewerken]

 • ...

Week 48[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 24/11, te verwijderen vanaf 08/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 25/11, te verwijderen vanaf 09/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 26/11, te verwijderen vanaf 10/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 27/11, te verwijderen vanaf 11/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 28/11, te verwijderen vanaf 12/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 29/11, te verwijderen vanaf 13/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 30/11, te verwijderen vanaf 14/12[bewerken]

 • ...


Kandidaten directe verwijdering[bewerken]

Alleen in geval van werkelijke onzin of (spel)fouten. Bij de geringste twijfel het sjabloon hierboven vermelden, dan wordt deze, mits ongewijzigd, over 2 weken verwijderd. Voor de exacte criteria, zie Richtlijnen voor moderatoren.

 • ...