Wikipedia:Te beoordelen sjablonen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Naar onder  Naar inhoud
Naar onder

1rightarrow.png WP:TBS
1rightarrow.png WP:TVS
1rightarrow.png WP:VS

Inhoud

Uitleg[bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van sjablonen die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen sjablonen zijn waarvan de inhoud verplaatst is of waarvan u vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia.

Pagina nomineren

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Wanneer u een pagina op deze lijst zet, moet u ook op de pagina zelf vermelden dat deze op de nominatie voor verwijdering staat. Dit kan eenvoudig gedaan worden door bovenaan de pagina van de betrokken sjabloon de volgende code te plaatsen. Zo komt er een algemene tekst voor de verwijderingsnominatie bovenaan de te verwijderen sjabloon.

<noinclude>{{Sjabloonweg}}</noinclude>

Voor het nomineren van een redirect-sjabloon, wordt de code (ditmaal zonder "noinclude") op de overlegpagina gezet van de betrokken sjabloon.

Oneens?

Mocht u het niet eens zijn met het plaatsen van een sjabloon op deze lijst, dan kunt u dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een sjabloon zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betrokken sjabloon. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.)

Recente verwijdersessies[bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties

Zie ook: Wikipedia:Te beoordelen sjablonen/Archief/2014

Week 45[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 03/11, te verwijderen vanaf 17/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 04/11, te verwijderen vanaf 18/11[bewerken]

 • Sjabloon:Infobox studentenvereniging - weg - Werd maar op zes artikelen gebruikt (waarvan er drie genomineerd zijn) en heeft dezelfde inhoud en werking als Sjabloon:Infobox studievereniging. Dinosaur918 (overleg) 4 nov 2014 11:55 (CET)
  • Dan kan de Infobox studievereniging beter de naam Infobox studentenvereniging krijgen, aangezien een studieverengiging een type studentenvereniging is. Er is een optie om het type aan te geven, dus dat werkt prima voor studie- of faculteitsverenigingen waarvoor de Infobox studievereniging nu gebruikt wordt. Dan kan deze infobox ook voor andere verenigingen gebruikt worden, zoals de 6 (of 3) waar dit sjabloon op stond. Met deze aantekeningen Voor Voor verwijderen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 nov 2014 11:15 (CET)
   • Behalve een aantal kladblokken zijn alle verenigingen nu voorzien van het Sjabloon:Infobox studentenvereniging. Waar nodig is het type aangepast naar studievereniging maar vaker stond er al iets anders en als van wat er stond een artikel bestond heb ik daar een link van gemaakt. Omdat de kladblokken er nog staan heb ik van Sjabloon:Infobox studievereniging en doorverwijzing gemaakt. Wellicht dat de laatste links ook over kunnen en dan mag 'mijn' Infobox studievereniging gewoon weg. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 1 dec 2014 14:33 (CET)
  • Opmerking Opmerking Nominatie om bovenstaande reden ingetrokken. Dinosaur918 (overleg) 1 dec 2014 20:17 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - Al deze pictogram sjablonen hebben wat mij betreft geen enkele toegevoegde waarde, behalve dan het 'opleuken' van de artikelen. Daarnaast lijkt het mij onwenselijk dat je door de 'pictogrammen' niet kunt zien of een artikel wel of niet bestaat. Bij het Sjabloon:Pictogram Breng wordt een roze kleur gebruikt voor een bestaande link. Dit lijkt met een beetje slecht afgesteld scherm een rode (oftewel niet bestaande) link. Verder zijn dit eigenlijk helemaal geen pictogrammen. Volgens Wikipedia is een pictogram: een symbool of afbeelding dat de plaats inneemt van een tekst. Airflow (overleg) 5 nov 2014 18:16 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen deze pictogrammen bestaan op verschrikkelijk veel plekken, ik denk aan metrolijnen in Parijs of Barcelona, bus-, tram-, en treinlijnen elders, ga maar even door. Wel vind ik dat het gebruik ervan aan banden gelegd moet worden, namelijk alleen in infoboxen en navigatiesjablonen en niet in de lopende tekst, alleen als het terughoudend wordt gedaan en alleen als er ook daadwerkelijk een link is. Ik ben het er niet mee eens dat het te druk zou zijn: zodra er ergens een land genoemd wordt, plakken we ook meteen de vlag van dat land erbij en met een goed doel: visueel wordt informatie sneller overgebracht. netraaM • 8 dec 2014 21:48 (CET)
Zie ook mijn opmerking onder het kopje Toegevoegd vrijdag 07/11, te verwijderen vanaf 21/11 op deze zelfde pagina. netraaM • 8 dec 2014 22:03 (CET)
Wat doen we nu met deze sjablonen? Kunnen ze van de pagina's afgehaald worden of moet er nog gewacht worden? De bezwaartermijn (om het maar even zo te noemen) is immers al een tijdje verlopen. Deze vraag geldt trouwens ook voor het sjabloon hieronder. BakkertjeWouter. 9 dec 2014 15:27 (CET)
 • Sjabloon:Pictogram buslijn Haaglanden - idem - Had eigenlijk ook toegevoegd moeten worden, maar aangezien dit pas op 18 november 2014 is toegevoegd (staat daar trouwens ook), kan mogelijk zijn om deze twee weken nog te beoordelen of ook samen met het bovenstaande te verwijderen. Ik laat de moderator de keuze. HKast (overleg) 18 nov 2014 01:39 (CET)
Opmerking Opmerking - Ik zie dat de meeste verwijzingen inmiddels zijn verwijderd. Alleen Sjabloon:Pictogram buslijn Zuid-Holland Noord, Sjabloon:Pictogram Qliner Zuid-Holland Noord, Sjabloon:Pictogram Breng en Sjabloon:Pictogram buslijn Arnhem worden op dit moment nog op enkele artikelen gebruikt. Airflow (overleg) 17 dec 2014 16:09 (CET)
Ik heb de resterende sjablonen aangepast en alle genomineerde sjablonen gecontroleerd of er nog in artikelen worden gebruikt en hieruit kan ik concluderen dat de bovenstaande sjablonen verwijderd mag worden en dat geldt ook voor de sjablonen bij 07/11. HKast (overleg) 17 dec 2014 18:21 (CET)

Toegevoegd woensdag 05/11, te verwijderen vanaf 19/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 06/11, te verwijderen vanaf 20/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 07/11, te verwijderen vanaf 21/11[bewerken]

Opmerking Opmerking Wat er volgens mij met het openbaar vervoer in de Haaglanden is gebeurd, is dat er een sjabloonliefhebber aan de slag is gegaan en zich uit heeft geleefd met het maken van sjabloontjes, zonder zich de bekommeren om eventuele bijbehorende artikelen. Ik heb zelf ook wel eens dergelijke sjablonen gemaakt, maar dan altijd als eindpunt van een dergelijk project: pas als ik over (bijna) alle gerelateerde zaken een artikel heb geschreven, begin ik met het maken van sjabloontjes om de artikelen te ontsluiten en het navigeren te vergemakkelijken.

Ik zou er zeker een voorstander van zijn dat 1) iemand de ontbrekende artikelen schrijft zodat de sjabloontjes bestaansrecht krijgen, of anders (en dat is waarschijnlijk wat er zal gebeuren) 2) flink snoeien in die sjabloons omdat ze op dit moment geen bestaansrecht hebben. netraaM • 8 dec 2014 21:59 (CET)

 • De ontbrekende artikelen gaan schrijven heeft niet zo echt zin, omdat je met relevante informatie moet vinden en dat heb je niet echt. En het moet wel een goed artikel zijn en niet van informatie over de dienstregeling en paar regeltjes met info, daar kom je niet veel verder mee. Trouwens er is al veel gebeurd (een paar weken terug), enkele sjablonen zijn al ingevoegd in de artikelen. Er is al grotendeels gesnoeid (de pictogrammen) met die buslijnen (en evt. tramlijnen) (RR en metro uitgezonderd). Nu moet nog door een bot uitgevoerd worden of er nog artikelen zijn die nog een van de bovenstaande sjablonen nog hebben. Volgens mij zijn er nog een stuk of 20 (of minder). Als dat gebeurd is, zijn de sjablonen waardeloos en kunnen wat mij betreft verwijderd worden. Hopelijk gebeurt dat snel (bijna een maand). HKast (overleg) 8 dec 2014 23:12 (CET)
 • Dat betekend dus dat ik (bijvoorbeeld) de sjablonen van pictogrammen die op deze pagina staan mag weghalen? (als het er niet zoveel zijn kan het lijkt me geen kwaad om het zelf te gaan doen i.p.v. een bot) BakkertjeWouter. 9 dec 2014 14:47 (CET)
De sjablonen onder dit kopje kunnen allang verwijderd worden. De zijbalken zijn al een maand geleden ingevoegd in de artikelen zelf. Alleen het navigatiesjabloon buslijnen Zuid-Holland Noord werd nog op drie artikelen gebruikt. Het sjabloon heb ik inmiddels van deze artikelen verwijderd. Airflow (overleg) 9 dec 2014 15:08 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd zaterdag 08/11, te verwijderen vanaf 22/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 09/11, te verwijderen vanaf 23/11[bewerken]

Week 46[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 10/11, te verwijderen vanaf 24/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 11/11, te verwijderen vanaf 25/11[bewerken]

Toegevoegd woensdag 12/11, te verwijderen vanaf 26/11[bewerken]

Toegevoegd donderdag 13/11, te verwijderen vanaf 27/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 14/11, te verwijderen vanaf 28/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 15/11, te verwijderen vanaf 29/11[bewerken]

 • Sjabloon:Citeer EWD - weg - Ik zie hier geen nut in. Zoals de sjabloonpagina aangeeft kan perfect Sjabloon:Citeer boek gebruikt worden. Dinosaur918 (overleg) 15 nov 2014 15:27 (CET)
  • Opmerking Opmerking Gelieve ook rekening te houden met Sjabloon:Citeer EWD/voorxx, welke een subpagina van dit sjabloon is. Dinosaur918 (overleg) 15 nov 2014 15:28 (CET)
  • Ik begrijp hier niets van. De sjabloonpagina geeft niet aan dat perfect Sjabloon:Citeer boek gebruikt kan worden, en als dat zo was had ik dit sjabloon niet gemaakt. De meerwaarde van dit sjabloon is dat het een eenvoudige maar vooral gestandaardiseerde manier geeft om naar EWDtjes te verwijzen, die de verwijzingen naar het online-archief automatisch in orde maakt. Als je dat zelf moet doen is het meer werk en wordt het bij elke verwijzing weer anders gedaan, of (meer waarschijnlijker): helemaal niet. Als je dit sjabloon gebruikt en je bedenkt dat je die verwijzingen toch misschien net iets anders wilt doen, of het archief verandert zijn URLs, of zo iets, hoef je alleen het sjabloon aan te passen. Er zullen weliswaar niet veel pagina's zijn die naar EWDtjes verwijzen, maar ik vind consistentie belangrijk. Momenteel worden ze op Edsger W. Dijkstra gebruikt; je ziet dan meteen hoe handig het is.Rp (overleg) 16 nov 2014 18:21 (CET)
   • Het is bij mijn weten niet gebruikelijk om op zo'n manier te werken. Je hebt gelijk dat de kans zou bestaan dat de URL in te toekomst om de een of andere reden wijzigt, maar dergelijke problemen duiken ook op bij andere referenties. Tevens is het sjabloon overduidelijk niet werkzaam, want de link die nu verschijnt geeft een 404-melding. Dinosaur918 (overleg) 16 nov 2014 19:19 (CET)
    • Ze werkten niet omdat je ze zelf kapot hebt gemaakt! Witruimte is belangrijk in sjablonen. Rp (overleg) 19 nov 2014 14:28 (CET)
    • Ik vind het argument het is niet gebruikelijk om zo te werken een beetje heel erg zwak als je bedenkt dat je hier in 1 minuut een hele dag werk van iemand weg probeert te gooien. Zelfs het repareren van dit probleem kostte me al meer tijd dan jij aan deze nominatie hebt besteed. Als je graag het plezier van mensen in het bijdragen aan Wikipedia vergalt, ga dan vooral zo door.Rp (overleg) 19 nov 2014 14:28 (CET)
     • Dat is dan ook het risico van bijdragen aan Wikipedia. Iedereen heeft het recht een artikel, categorie of sjabloon aan te maken, maar iedereen heeft ook het recht om die te nomineren voor beoordeling. Het feit dat je meer dan een hele dag werk hebt gehad aan het sjabloon is geen tegenargument. Dinosaur918 (overleg) 19 nov 2014 15:59 (CET)
     • Opmerking Opmerking Tevens zeg je: "De sjabloonpagina geeft niet aan dat perfect Sjabloon:Citeer boek gebruikt kan worden", hoewel er op de sjabloonpagina staat "Dit sjabloon roept het sjabloon {{Cite book}} aan". Hoe dan ook kan het volledige sjabloon vervangen worden door Sjabloon:Citeer boek. Alsook is het voor die enkele kleine gevallen niet de bedoeling om een nieuw sjabloon aan te maken dat enkel op één pagina gebruikt wordt. Kortom: het sjabloon is m.i. overbodig omdat we reeds een sjabloon hebben voor zoiets en het is niet de bedoeling om voor elk klein dingetje een sjabloon aan te maken. Dinosaur918 (overleg) 19 nov 2014 16:26 (CET)

Toegevoegd zondag 16/11, te verwijderen vanaf 30/11[bewerken]

 • Sjabloon:Navigatie schaatsen Nederland studenten, studenten-schaatsclubs worden verwijderd als NE, zie GSSV Tjas, DSSV ELS, W.S.S.V. IJzersterk en ESSV Isis. Dan moet het sjabloon er ook aan geloven, hoewel ik het het liefst anders ook anders zie. - FakirNLoverleg 16 nov 2014 14:33 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Er staan nog twee gelinkte verenigingen op zonder verwijdersjabloon. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 nov 2014 11:19 (CET)
   • Oeps, die moeten dan maar snel even door Gebruiker:EvilFreD genomineerd worden! - FakirNLoverleg 19 nov 2014 12:51 (CET)
    • En dan zou, na een eventuele verwijdering van de voorlaatste, bovenstaand bezwaar vervallen. Tot dat moment is er een navigatiefunctie voor dit navigatiesjabloon. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 nov 2014 15:43 (CET)
 • Sjabloon:Vandaagweg - niet gebruikt sjabloon, hoort bovendien bij een niet bestaande procedure en is dus verwarrend en wekt valse verwachtingen bij per ongeluk gebruik - Brimz (overleg) 16 nov 2014 20:24 (CET)
  • Geldt tevens voor de redirecten Sjabloon:Vweg en Sjabloon:Weg-datum - Brimz (overleg) 16 nov 2014 20:27 (CET)
   • Tegen Tegen verwijderen Is een subtitutie sjabloon dus nogal wiedes dat het niet in gebruik ik. Als jij dit gebruikt had dan had er een correcte link in je nominatie gestaan. Wat voor procedure heb je het precies over? Dit is gewoon een hulp sjabloon voor de standaard procedures. Multichill (overleg) 19 nov 2014 17:49 (CET)

Week 47[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 17/11, te verwijderen vanaf 01/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 18/11, te verwijderen vanaf 02/12[bewerken]

 • Sjabloon:Pictogram buslijn Haaglanden - Aangezien Sjabloon:Pictogram vervoersmaatschappij Nederland ook verwijderd is omdat het een te drukke infobox opleverd lijkt het me wenselijk om ook dit sjabloon te laten verwijderen. Had eigenlijk ook toegevoegd moeten worden bij 4 november 2014, maar aangezien dit pas op 18 november 2014 is toegevoegd (staat hier trouwens ook), kan mogelijk zijn om deze twee weken nog te beoordelen of z.s.m. te laten verwijderen. Ik laat de moderator de keuze. HKast (overleg) 18 nov 2014 01:39 (CET)

Toegevoegd woensdag 19/11, te verwijderen vanaf 03/12[bewerken]

Toegevoegd donderdag 20/11, te verwijderen vanaf 04/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 21/11, te verwijderen vanaf 05/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 22/11, te verwijderen vanaf 06/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 23/11, te verwijderen vanaf 07/12[bewerken]

 • ...

Week 48[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 24/11, te verwijderen vanaf 08/12[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 25/11, te verwijderen vanaf 09/12[bewerken]

 • Sjabloon:FrenchRepublicanCalendar - er staan heel wat sjablonen over de Franse Repulikeinse kalender maar deze, met een vreemdtalige naam, is niet in gebruik. Blijkbaar is hij al vervangen of na overname van de enwiki nooit in gebruik genomen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 25 nov 2014 14:38 (CET)

Toegevoegd woensdag 26/11, te verwijderen vanaf 10/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 27/11, te verwijderen vanaf 11/12[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 28/11, te verwijderen vanaf 12/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 29/11, te verwijderen vanaf 13/12[bewerken]

Tegen Tegen verwijderen, sjabloon geeft land automatisch naam weer in bijvoorbeeld Sjabloon:NL Stratoprutser (overleg)
Op een manier die niet door de beugel kan. Voegt dit sjabloon daadwerkelijk iets toe aan de sjabloonomschrijving? nee. Is het nodig? nee. Wordt het sjabloon er beter van? nee. Romaine 29 nov 2014 15:11 (CET)
Stratoprutser: Het door jou aangemaakte sjabloon genereert een tekst als "Dit sjabloon wordt gebruikt om op een eenvoudige manier de vlag en de naam van Nederland weer te geven waarbij de naam van het land linkt naar het artikel van dat land." in plaats van "Dit sjabloon wordt gebruikt om op een eenvoudige manier de vlag en de naam van weer te geven waarbij de naam van het land linkt naar het artikel van dat land." Vind je dat een tekstuele en inhoudelijke verbetering die het waard is om een dergelijk sjabloon voor te moeten optuigen? M.vr.gr. Brimz (overleg) 29 nov 2014 15:32 (CET)
Het door me aangemaakte sjabloon maakt een naam van een land. hoe dat dan in de tekst van de sjabloondocumentatie kan worden ingezet, kan nog worden verbeterd, VJV etc. Maar ik had het sjabloon eigenlijk aangemaakt om templatedata van landensjablonen informatie mee te kunnen geven, lijkt me nuttig. Dat blijkt alleen nog niet te werken, maar ik verwacht dat het binnenkort wel lukt. @Romaine, wat is er onacceptabel aan de constructie van het sjabloon? Stratoprutser (overleg) 30 nov 2014 19:33 (CET)

Toegevoegd zondag 30/11, te verwijderen vanaf 14/12[bewerken]

 • ...

Week 49[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 01/12, te verwijderen vanaf 15/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 02/12, te verwijderen vanaf 16/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 03/12, te verwijderen vanaf 17/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 04/12, te verwijderen vanaf 18/12[bewerken]

 • Sjabloon:Infobox cycloonseizoen noorden Indische Oceaan - Sinds augustus 2013 niet meer aan gewerkt terwel er wel in staat "NOG uitwerken". Werd op een artikel gebruikt. De parameters die ontbraken in het Sjabloon:Infobox cycloonseizoen heb ik toegevoegd, wat geen effect had op de 4 artikelen die dat sjabloon gebruikten. Zonder opmaakverschil gebruikt nu ook dat ene artikel het algemene(re) sjabloon, een specifiek sjabloon voor de Noordelijke Indische Oceaan is verder niet nodig. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 4 dec 2014 13:39 (CET)
 • Sjabloon:Navigatie Zoo York - navigatiesjabloon naar een sponsor? Er is geen artikel van een team, wat een redelijke reden zou zijn voor een navigatiesjabloon (vgl: schaatsteams die naar sponsors genoemd zijn) maar alleen naar een, schijnbaar willekeurige, sponsor. Wat de sponsor specifiek maar wordt niet duidelijk uit het artikel over het bedrijf. De stand van zaken van de sponsoring, zoals begindata, is niet de vinden op de nlwiki dus of ze nog wel iets met het bedrijf te maken hebben is niet te controlleren. Graag aanzienlijke verduidelijking van deze punten of anders het sjabloon maar weg. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 4 dec 2014 13:55 (CET)

Toegevoegd vrijdag 05/12, te verwijderen vanaf 19/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 06/12, te verwijderen vanaf 20/12[bewerken]

 • Sjabloon:Kaart Canada-Nova Scotia - niet in gebruik en niet nodig - Romaine 6 dec 2014 06:21 (CET)
 • Sjabloon:Zijbalk Eerste Boerenoorlog + Sjabloon:Zijbalk Texaanse Onafhankelijkheidsoorlog + Sjabloon:Zijbalk Gelderse Oorlogen + Sjabloon:Zijbalk Tweede Coalitieoorlog + Sjabloon:Zijbalk Atjehoorlog - zijbalken zitten te vaak infoboxen en afbeeldingen in de weg. De inhoud van dit nieuw aangemaakte zijbalk-sjabloon zijn navigatielinks en die staan normaliter onderaan de pagina in een navigatiebalk. Romaine 6 dec 2014 10:38 (CET)
  • Voor Voor Nederlandse Leeuw (overleg) 7 dec 2014 13:31 (CET)
  • Tegen Tegen - dat is de juiste plaats voor die sjablonen, zeker bij langere artikelen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 8 dec 2014 16:51 (CET)
   • "De juiste plaats" is geen inhoudelijk argument, terwijl het hier daar wel om draait. Het is niet de juiste plaats maar de verkeerde plaats, omdat zijbalksjablonen al te vaak in de weg staan. Zelfs op langere artikelen staan zijbalksjablonen te vaak in de weg voor andere onderdelen van artikelen. Tevens verwachten bezoekers navigatielinks naar aanverwante onderwerpen onderaan de pagina onder het kopje Zie ook of in een navigatiesjabloon.
    • Het is de juiste plaats onder een infobox. Ik kan me nog voorstellen dat een zijbalk 'in de weg' staat als die ontbreekt, en dan afbeeldingen in de weg staat, maar onder een infobox over een bepaalde veldslag is een aanvullende zijbalk. Het is niet voor niets de plek waarop bijna alle anderstalige wiki's hun campaignboxes neerzetten. Dat anderstalige wiki's het op een bepaalde manier doen in op zichzelf geen reden om het hier ook zo te doen maar de argumentatie die ten grondslag ligt om het daar neer te zetten voor deze specifieke sjablonen werkt hier net zo goed.
   • Bezoekers lezen een artikel van boven naar beneden. De opzet van artikelen is dat het begint met een introzin met een infobox die de kernfeiten kort weergeeft, daarna de hoofdtekst met afbeeldingen, en onderaan de bronnen, noten, externe links en navigatielinks naar andere artikelen, om na het lezen van een artikel verder te navigeren naar andere artikelen. Dus als je het over "de juiste plaats" hebt, dan is dat toch echt onderaan het artikel. Romaine 10 dec 2014 15:46 (CET)
    • Gewoonlijk zet je navigatiesjablonen onderaan maar dat betekent ook dat in gevallen waarbij er nog andere navigatiesjablonen staan, zoals de Navigatie gevechten PLAATS-sjablonen, er een opstapeling van sjablonen plaatsvindt (vb). De juiste plaats voor navigatiesjablonen is onderaan, maar niet voor sjablonen over veldtochten, daar is het m.i. onder de infobox over de slag. De slagen samen vormen een militair conflict en die conflicten zijn vaak onderdeel van een serie oorlogen en daartussen is navigatie onderaan logisch.
    • Maar ik begrijp het goed dat jou redenatie zou moeten leiden tot het vervangen van alle campaingbox-zijbalken door Navigatiesjablonen? Die redatie heb ik een tijd gevolgd, tot ik tot mijn huidige standpunt hieromtrend kwam, en dat werd op een bepaald moment tegengehouden. Blijkbaar is jou redenatie dus niet onomsteden en ben ik niet de enige die onderaan niet de correcte/meest logische plaats voor campaingbox-sjablonen vindt. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 12 dec 2014 13:26 (CET)
   • Tegen Tegen verwijderen nuttige optie bij lange(re) artikelen. Is klantvriendelijk aangezien het de navigatie op een overzichtelijke plek houd. Enne, Romaine, een tikje flexibiliteit kan helemaal geen kwaad. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. The Banner Overleg 17 dec 2014 02:25 (CET)
 • Sjabloon:Ping - onnodige, misschien wel ongewenste import vanuit de engelse pedia - Brimz (overleg) 6 dec 2014 12:19 (CET)
  • En zonder Sjabloon:Pong natuurlijk onvolledig. Knipoog ErikvanB (overleg) 6 dec 2014 20:34 (CET)
  • Tegen Tegen ;) Het sjabloon werkt nog niet zoals beoogd maar ik zie het nut er wel van in. Ongewenst bepalen we hier. En volgende keer a.u.b. het Sjabloon:Sjabweg conform de richtlijnen, dus tussen <noinclude>-tags invoeren? Stratoprutser (overleg) 8 dec 2014 11:32 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - als het sjabloon niet werkt, kan het beter verwidjerd worden. Er is geen magisch knopje waardoor het opeens gaat werken. Romaine 10 dec 2014 15:39 (CET)
 • Sjabloon:MIA (redirect-sjabloon) – was hernoemd naar Sjabloon:Navigatie Music Industry Awards. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 6 dec 2014 20:56 (CET)
  • Dergelijke doorverwijzingen die niet meer in gebruik zijn, mogen eigenlijk nuweg. Dinosaur918 (overleg) 6 dec 2014 21:57 (CET)
   Ah, dat was inderdaad mijn eerste ingeving, maar na het lezen van de aanwijzingen op WP:TBS had ik die ingeving laten varen. Bedankt voor het opruimen! Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 7 dec 2014 03:09 (CET)

Toegevoegd zondag 07/12, te verwijderen vanaf 21/12[bewerken]

 • ...

Week 50[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 08/12, te verwijderen vanaf 22/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 09/12, te verwijderen vanaf 23/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 10/12, te verwijderen vanaf 24/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 11/12, te verwijderen vanaf 25/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 12/12, te verwijderen vanaf 26/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 13/12, te verwijderen vanaf 27/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 14/12, te verwijderen vanaf 28/12[bewerken]

 • ...

Week 51[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 15/12, te verwijderen vanaf 29/12[bewerken]

 • Sjabloon:Navigatie Michelinsterren Zeeland - eigenlijk was dit de beste oplossing maar met zoveel slopers kan het net zo goed echt gesloopt worden. Niet meer in gebruik. The Banner Overleg 15 dec 2014 23:21 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - sjabloon werkt prima, maar heeft enkel een kleine update nodig in de onderste sectie. Sjabloon is een veel betere optie dan de draak van het sjabloon waarin alle restaurants gepropt zijn. Romaine 16 dec 2014 02:04 (CET)
   • Je blijft stelselmatig het essentiële deel van het sjabloon wegslopen, dan kan het net zo goed weg. En nu heb je als toppunt van triestigheid ook Sjabloon:Navigatie Michelinsterren Nederland genomineerd omdat ik dwars genoeg ben een ander alternatief dan'jouw persoonlijke voorkeur te ontwikkelen. Zielig. The Banner Overleg 16 dec 2014 11:30 (CET)
    • In het overleg hebben alle andere gebruikers aangegeven dat het linken naar sjablonen not done is. Daar bestaat totaal geen draagvlak dus voor. Dat het linken naar andere sjablonen een essentieel onderdeel zou zijn is dus nonsens en ongewenst.
    • Ondertussen is er ook een discussie over je nieuwe sjabloon, en daar ontstaat ook een golf van protest tegen. Daar bestaat ook geen draagvlak voor. Dat is dus ook geen oplossing.
    • Dat je de versie die ik voorstel bestempelt als "mijn persoonlijke voorkeur" is puur jouw dwarsigheid tegen mij. Mijn voorstel probeert jouw initiële visie te combineren met wat voor andere gebruikers wel acceptabel is. Romaine 16 dec 2014 13:08 (CET)
     • Het heeft weinig met mijn dwarsigheid te maken maar meer met jouw houding. Er is een alternatief maar dat heb je ook genomineerd voor verwijdering. Zinvolle discussie van jouw kant ontbreekt terwijl ik meerdere alternatieven aangedragen hebt. Maar alles sneuvelt op jouw onwil. The Banner Overleg 16 dec 2014 13:22 (CET)
      • Mijn houding is dat ik in de gehele discussie over deze sjablonen geprobeerd heb om samen met jou tot een oplossing te komen. Het is jammer dat samenwerken door jou als probleem wordt gezien. Het zogenaamde "alternatief" is in de praktijk geen realistisch alternatief omdat het sjabloon gigantisch groot is en daardoor onwerkbaar om prettig voor navigatie te gebruiken.
      • "terwijl ik meerdere alternatieven aangedragen hebt" -> Dit is feitelijk onjuist, je hebt zover ik gezien heb maar één alternatief aangedragen en dat is het gigantische sjabloon.
      • En The Banner, zou het een keer mogelijk zijn om niet op de persoon te spelen? Romaine 18 dec 2014 01:09 (CET)
       • Als jij ophoudt met sprookjes te vertellen en serieus in overleg gaat, natuurlijk. Maar tot op heden heb je geen enkele indicatie gegeven dat jij mij of mijn voorstellen serieus neemt. Jij had kritiek op het verwijzen naar sjablonen en dat heb ik aangepakt. Maar je hebt even prompt het nieuwe sjabloon voor verwijdering genomineerd. Maar jouw voorstel gaat leiden tot 14 extra artikelen die niemand gaat onderhouden. En dus ga je binnen de kortste keren een gammel systeem krijgen, terwijl 1 sjabloon volstaat. The Banner Overleg 18 dec 2014 04:49 (CET)
        • Ik probeer niets anders dan met jou in inhoudelijk overleg te treden, en nog blijf je op de persoon spelen.
        • "Maar tot op heden heb je geen enkele indicatie gegeven" -> Dan heb je totaal niet opgelet. Ik heb verscheidene keren al aangegeven dat je eerste voorstel van deze twee regionale navigatiesjablonen een prima idee is, op een enkel aspect na (omdat we niet naar navigatiesjablonen linken op artikelen, daar zijn ze niet voor bedoeld). Door eenvoudig de links aan te passen naar provinciale lijsten wordt dat probleem eenvoudig opgelost en blijft in lijn met wat je oorspronkelijk voor ogen had.
        • "Jij had kritiek op het verwijzen naar sjablonen en dat heb ik aangepakt." -> Dat heb je niet aangepakt, maar een onpraktisch monstersjabloon aangemaakt, en je hebt juist geprobeerd om een eenvoudige nette oplossing waar meerdere gebruikers achter staan meermaals tegen te werken, bv hier en hier.
        • "Maar jouw voorstel gaat leiden tot 14 extra artikelen die niemand gaat onderhouden." -> Het jaarlijks één keer onderhouden van 14 "extra" artikelen na de uitgave van een nieuwe Michelingids is peanuts in vergelijking met de jaarlijks terugkerende gemeentelijke herindelingen die een veelvoud aan werk oplevert. Als jij niet bereid bent om eenvoudig onderhoud te doen, wil ik dat gerust met plezier doen. Je aanname dat niemand dat onderhoud is nergens op gebaseerd.
        • "En dus ga je binnen de kortste keren een gammel systeem krijgen, terwijl 1 sjabloon volstaat." -> Eén sjabloon volstaat niet. Eén gigantisch sjabloon is juist slecht onderhoudbaar omdat het onoverzichtelijk is, te veel bij elkaar gepropt waardoor het overzicht verloren gaat. Romaine 19 dec 2014 05:24 (CET)
         • En dat is dus exclusief een geheel persoonlijke opvatting van wat jij mooi of lelijk vind. Het stelselmatig afserveren van andere voorstellen is naar mijn mening niet constructief. Ik ga dat sjabloon onderhouden, dus dat is helemaal jouw probleem niet. The Banner Overleg 19 dec 2014 18:53 (CET)
 • Sjabloon:Navigatie Michelinsterren Amsterdam - eigenlijk was dit de beste oplossing maar met zoveel slopers kan het net zo goed echt gesloopt worden. Niet meer in gebruik. The Banner Overleg 15 dec 2014 23:21 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - sjabloon werkt prima, maar heeft enkel een kleine update nodig in de onderste sectie. Sjabloon is een veel betere optie dan de draak van het sjabloon waarin alle restaurants gepropt zijn. Romaine 16 dec 2014 02:04 (CET)
   • Je blijft stelselmatig het essentiële deel van het sjabloon wegslopen, dan kan het net zo goed weg. En nu heb je als toppunt van triestigheid ook Sjabloon:Navigatie Michelinsterren Nederland genomineerd omdat ik dwars genoeg ben een ander alternatief dan'jouw persoonlijke voorkeur te ontwikkelen. Zielig. The Banner Overleg 16 dec 2014 11:30 (CET)
    • In het overleg hebben alle andere gebruikers aangegeven dat het linken naar sjablonen not done is. Daar bestaat totaal geen draagvlak dus voor. Dat het linken naar andere sjablonen een essentieel onderdeel zou zijn is dus nonsens en ongewenst.
    • Ondertussen is er ook een discussie over je nieuwe sjabloon, en daar ontstaat ook een golf van protest tegen. Daar bestaat ook geen draagvlak voor. Dat is dus ook geen oplossing.
    • Dat je de versie die ik voorstel bestempelt als "mijn persoonlijke voorkeur" is puur jouw dwarsigheid tegen mij. Mijn voorstel probeert jouw initiële visie te combineren met wat voor andere gebruikers wel acceptabel is. Romaine 16 dec 2014 13:08 (CET)
     • Dat wil dus zeggen: wat jij vindt wat voor andere gebruikers acceptabel is. The Banner Overleg 16 dec 2014 13:25 (CET)
      • Het gaat er niet om wat ik vind, het gaat er om waar er draagvlak voor is. In de discussie zie je duidelijk dat alle gebruikers zich uitspreken tegen het linken naar sjablonen op artikelen, behalve jij. Romaine 18 dec 2014 01:09 (CET)
       • En als je een beetje opgelet had, had je kunnen zien dat in het nieuwe navigatiesjabloon aan die wens is voldaan, alleen is dat sjabloon inmiddels ook genomineerd door ene Romaine. The Banner Overleg 18 dec 2014 04:51 (CET)
        • Je hebt met het gigantische navigatiesjabloon helemaal niet aan een wens voldaan. Er werd gesproken in de discussie over het linken naar lijsten in plaats van andere sjablonen om hetzelfde effect te bereiken wat je zelf ook wilde: een helder overzicht per provincie voor de bezoeker om eenvoudig te navigeren.
        • Het nieuwe sjabloon is belachelijk groot en niet praktisch om mee te navigeren. Dat sjabloon is dan ook genomineerd vanwege die onpraktische opzet. Tevens is het op deze wiki gebruikelijk om per provincie navigatiesjablonen voor onderwerpen als deze. Zie bv Sjabloon:Navigatie kastelen Drenthe, Sjabloon:Navigatie kastelen Zeeland en Sjabloon:Navigatie watertorens Zeeland. Deze opzet is herkenbaar, overzichtelijk en sluit aan bij de lijsten en andere indelingen. Romaine 19 dec 2014 05:07 (CET)
  • Opmerking Opmerking bij de nominaties hierboven en hieronder: Om een middenweg tussen de uitersten te vinden, dit voorstel om vijf sjablonen en lijsten te maken, gebaseerd op de vier NUTS 1-regio's van Nederland. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 18 dec 2014 12:18 (CET)
   • Dat voorstel is geen middenweg. Merk even op dat de provincielijsten gebaseerd zijn op de indeling van The Banner zelf, die hij overal zelf ook heeft toegepast. Mij lijkt het het beste om de provinciale navigatiesjablonen te laten aansluiten op de opzet van hoe de provincielijsten en andere pagina's opgezet zijn. Door een andere indeling te kiezen los je niets op, maar creëer je juist verwarring en minder overzichtelijkheid. De provincielijsten zijn overigens tot stand gekomen om aan de wens van The Banner tegemoet te komen om in de regionale navigatiesjablonen te kunnen linken naar een netjes en overzichtelijk overzicht van restaurants in die provincie, want dat is wat The Banner eigenlijk wilde getuige zijn eerste opzet die op één punt slechts anders behoeft. Verder denk ik ook dat het beter is om de overzichtslijsten en navigatiesjablonen per provincie te houden en niet een andere indeling, omdat alle andere lijsten en navigatiesjablonen ook per provincie zijn ingedeeld en de mensen in Nederland deze verdeling het beste kennen. NUTS is onvoldoende bekend en vrijwel nauwelijks in gebruik. Romaine 19 dec 2014 04:58 (CET)
  • Opmerking Opmerking Moderator: beoordeel de deze verwijdernominatie aub op deze versie en deze versie. Daarin staan de regionale overzichten netjes gelinkt naar de provincielijsten in plaats van het linken naar andere navigatiesjablonen, wat op artikelen absoluut not done is. Romaine 19 dec 2014 05:10 (CET)
   • En zo trek je de discussie prompt weer naar jouw kant. The Banner Overleg 19 dec 2014 18:53 (CET)

Toegevoegd dinsdag 16/12, te verwijderen vanaf 30/12[bewerken]

 • Sjabloon:Navigatie Michelinsterren Nederland - een gigantisch sjabloon dat als "oplossing" bedoeld is, maar de uitwerking is vele malen erger dan de oorspronkelijke kwaal. Het is door de aanmaker als vervanger aangemaakt van de twee sjablonen onder het kopje hierboven, waarvan het oorspronkelijke probleem eenvoudig opgelost had kunnen worden en er absoluut geen draak van een sjabloon nodig is dat totaal klantonvriendelijk is. Romaine 16 dec 2014 02:08 (CET)
  • Treiter nominatie om zijn eigen wil door te drukken The Banner Overleg 16 dec 2014 11:17 (CET)
 • Sjabloon:Geen discussie - Kennelijk enkel gemaakt om op WP:OG gebruikt te worden, waar een vriendelijk woordje aan betrokkenen vele malen wenselijker is. Er is geen behoefte aan sjablonen waarmee men de politieagent kan uithangen. EvilFreD (overleg) 16 dec 2014 22:11 (CET)
  • Natuurlijk is een vriendelijk woordje prettiger voor de ontvanger. Echter, ik ga er vanuit dat vele wikipedianen WP:OG op hun volglijst hebben staan, en dan vind ik bondigheid belangrijker. Net als bv. de sjablonen in Categorie:Wikipedia:Sjablonen gebruikersboodschap is ook dit sjabloon niet bedoeld om de politieagent uit te hangen. Misschien heb ik dit sjabloon een beetje te enthousiast geplakt, dat is geen reden voor verwijdering. --BDijkstra (overleg) 16 dec 2014 23:12 (CET)
  • "Niet de politieagent uithangen" is niet zo'n handige term op Wp, want dat doen velen dag in dag uit, om allerlei wiki-verstorende verschijnselen tegen te gaan. Er is niets mis met politie - ook al worden de taken daarvan regelmatig te eigenzinnig opgevat. Bondigheid is vaak inderdaad beter dan de lange weg, zeker op plaatsen waar het er exact toe doet, zoals boven een beginnende discussie binnen een niet-discussieruimte. Apdency (overleg) 17 dec 2014 12:45 (CET)
   • Ik denk dat een dergelijk sjabloon zeker mogelijkheden biedt. Als het om een vriendelijker woordje gaat, zou je natuurlijk de tekst aan kunnen passen ("Graag wijzen wij er (nogmaals) op dat op deze pagina in principe geen discussie gevoerd wordt"). Ik zou me zelfs voor kunnen stellen dat je het mogelijk maakt een parameter toe te voegen waardoor een tekst als "Graag wijzen wij erop dat discussie hierover niet hier, maar op deze pagina gevoerd wordt" getoond wordt. Richard 18 dec 2014 10:42 (CET)

Toegevoegd woensdag 17/12, te verwijderen vanaf 31/12[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 18/12, te verwijderen vanaf 01/01[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 19/12, te verwijderen vanaf 02/01[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 20/12, te verwijderen vanaf 03/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 21/12, te verwijderen vanaf 04/01[bewerken]

 • ...

Kandidaten directe verwijdering[bewerken]

Alleen in geval van werkelijke onzin of (spel)fouten. Bij de geringste twijfel het sjabloon hierboven vermelden, dan wordt deze, mits ongewijzigd, over 2 weken verwijderd. Voor de exacte criteria, zie Richtlijnen voor moderatoren.

 • ...