Wikipedia:Wikipedia en Kennisnet/Archief 20051031

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wikipedia:Wikipedia en Kennisnet/Archief

Brainstormen met Kennisnet: maandagmiddag 31 oktober[bewerken | brontekst bewerken]

Ik kan op maandagmiddag 31 oktober van 15.00 tot 16.30 uur[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Effe iets anders 5 okt 2005 16:24 (CEST)[reageren]
  2. oscar 5 okt 2005 17:19 (CEST)[reageren]
  3. RonaldB 5 okt 2005 18:23 (CEST)[reageren]
  4. Galwaygirl Overleg 5 okt 2005 19:25 (CEST)[reageren]
  5. GerardM 26 okt 2005 00:38 (CEST)[reageren]

Te bespreken onderwerpen[bewerken | brontekst bewerken]

Notulen 31 oktober 2005[bewerken | brontekst bewerken]

Het ingediende onderwerp over of Kennisnet een bijdrage kan leveren aan het 100-dollar-laptop-project wordt besproken. Vanuit Kennisnet wordt aangegeven dat het helaas niet mogelijk is om hierin te participeren.

Voortgang WIKI projecten[bewerken | brontekst bewerken]

Kennisnet heeft momenteel drie Wiki projecten draaien:

  • Zilverrail. Deze Wiki heeft tijdens de herfstvakantie gedraaid. De doelstelling was om online een script te schrijven voor de soap die opgenomen werd in de Zilverrail. De looptijd van deze Wiki was te kort en het is geen succes geworden.
  • Gaming is een Wiki met allemaal kennis over gaming. Deze Wiki wordt nu opgebouwd.
  • Websitemaker wordt gebruikt voor het rapporteren van ervaringen met de Websitemaker Beta van Kennisnet. Hier zal ook een handleiding geschreven gaan worden door gebruikers.

Deze (en andere projecten die er aan zitten te komen) hebben allemaal als doel om ervaring op te doen met het gebruik van Wikiomgevingen in het onderwijs. Waar mogelijk willen we succesfactoren identificeren. Doelstelling is om volgend jaar het besluit te nemen of Kennisnet Wikiomgevingen op bredere schaal gaat aanbieden.

Wiki op congressen[bewerken | brontekst bewerken]

Jan-Bart geeft aan dat er binnenkort twee congressen zijn waar Kennisnet een verhaal vertelt over Wiki. Op het tweede congres (i&I, www.ieni.org) wordt hopelijk een gezamenlijke stand met Wikipedia Nederland ingericht. Hier volgt z.s.m. meer informatie over.

Wiki als vereniging of stichting[bewerken | brontekst bewerken]

Vanuit Oscar wordt aangegeven dat er binnenkort besloten wordt of er een stichting of vereniging komt voor de Nederlandse Wikipedia. Kennisnet biedt aan om de conceptstatuten door te lezen en advies te geven. Dit wordt geregeld met Ronald.

Wikimania[bewerken | brontekst bewerken]

Wikimania is in 2006 in Boston. Omdat veel Nederlandse Wikipedianen hier waarschijnlijk niet heen kunnen/willen is het idee om een week later een dag te organiseren waarin de highlights van Wikimania besproken worden en een aantal (Nederlandse) presentaties nog een keer gegeven worden. Kennisnet heeft aangeboden om hierbij te helpen (streaming/locatie?). Dit idee wordt verder uitgewerkt op deze Wiki of bij de volgende vergadering.

E-Content Plus[bewerken | brontekst bewerken]

Kennisnet geeft aan dat een deelname aan het E-contentplus samen met Wikipedia niet een kernactiviteit van de Stichting Kennisnet is en dat er dus geen ruimte voor gezien wordt. Definitief ja/nee wordt in de komende dagen gegeven.

Content KB[bewerken | brontekst bewerken]

Vanuit het Geheugen van Nederland en andere projecten van de musea en bibliotheken is het soms moeilijk om informatie boven water te krijgen die op de Wikimediaprojecten gezet kan worden. Kennisnet zal waar mogelijk samen optrekken met Wikipedia vrijwilligers om te kijken in hoeverre het mogelijk is om dit te realiseren. Daarnaast stelt Kennisnet het gebruik van een digitaal fototoestel ter beschikking om een tweedaagse fotosessie op het binnenhof te regelen.