Wikipedia:Wikiproject/Strips/Gewenstbio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een overzichtspagina voor verschillende lijsten die via een bot aangemaakt en bijgewerkt worden. Zie ook korte uitleg boven elke lijst. Deze lijsten bevatten striptekenaars die op wikidata staan (en dus meestal een artikel hebben op een anderstalige wikipedia), maar nog niet op deze Wikipedia. Gegevens uit Wikipedia zijn trouwens niet altijd correct, dus het kan soms zijn dat het helemaal geen striptekenaars zijn. Soms kunnen die personen op Wikidata niet relevant genoeg zijn voor een artikel op nlwiki. De lijst dient vooral als inspiratie.

Voorlopig heb ik enkel lijsten voor België, Nederland en Frankrijk aangemaakt aangezien dat de interessegebieden zijn van de meeste gebruikers die zich met strips bezighouden. Bij die landen is de kans dus groter dat die lijsten nuttig kunnen zijn. Die lijsten worden regelmatig bijgewerkt. Indien je een ander land wil toevoegen, VJVEGJG of vraag het op de overlegpagina van de projectpagina mocht je twijfelen of moeite hebben met de aanmaak van de lijst.

Deze lijsten kan je niet direct handmatig bijwerken. Een bot werkt de lijst geregeld bij en maakt die wijzigingen dan ongedaan. De gegevens op die lijst komen van wikidata, dus als je de gegevens wilt aanpassen (foute geboortedatum of iets dergelijks), dan moet je dat op Wikidata zelf doen.

Opmerking Opmerking (door TheDragonhunter, ook aanmaker lijsten) Ik heb op de lijsten van BE en FR het sjabloon op inactief gezet. Hierdoor worden die twee niet voortdurend geüpdatet. Tenslotte valt het gebruik goed mee. De lijst om de zoveel tijd eens updaten, is goed genoeg. De lijst van NL heb ik zo gelaten aangezien die vrij kort is (in vergelijking) en zowat nog niet geüpdatet is sinds het bestaan van de lijst. Als je de lijsten wilt updaten, activeer je het sjabloon opnieuw (zie ev. bewerkingsgeschiedenis). Tenslotte ging het me meer om automatisch een lijst via een bot en gegevens op wikidata aan te maken en niet per se een lijst die voortdurend up-to-date is. De lijsten bestaan nu toch.