Yung Mavu

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Yung Mavu
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Noah Mavuela
Alias Yung Mavu
Bijnaam Smav
Geboren 24 oktober 2000
Geboorteplaats Antwerpen
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 2017-heden
Genre(s) rap
Beroep rapper
Label(s) Universal Music (2017-2018)
32WORLDWIDE (2019-heden)
Verwante artiesten Chuki Beats
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Noah Mavuela (Antwerpen, 24 oktober 2000),[bron?] beter bekend als Yung Mavu, is een Belgische rapper. In 2017 ging hij wereldwijd viraal met zijn eerste single Black Magic.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Mavuela is geboren in de stad Antwerpen en groeide op in het dorp Sint-Job-in-'t-Goor. In januari 2017 ging Yung Mavu als zestienjarige viraal met zijn Harry Potter-rapnummer 'Black Magic'. De bijbehorende videoclip werd opgenomen in de Sint-Annatunnel in Antwerpen en bereikte inmiddels de kaap van dertig miljoen views op YouTube. In datzelfde jaar tekende Yung Mavu zijn eerste platencontract bij Universal Music België. Na een lange radiostilte ten gevolge van onenigheden met het label, werd hij eind 2018 uit zijn contract verlost.

In 2019 werd hij opgepikt door het independent label 32WORLDWIDE. Samen met de Belgische producer Chuki Beats werkte Mavu aan zijn eerste ep Hi, Im Pierre, die op 30 maart 2019 werd uitgebracht. Een aantal maanden later werd opvolger Matter of Time uitgebracht, waarvan de nummers “OEF” en “Nobody Like You” door een aantal radiozenders werd opgepikt.

Volgend op dit succes werd in de herfst van 2020 zijn derde project By Any Means uitgebracht waaruit de hitsingle 'Fuego' voort vloeide. Later volgde ook nog de Luxury Denim-ep waarop hij onder meer samenwerkte met de Amerikaanse rapper Valee.

In 2022 werd Matter of Time II uitgebracht, opnieuw een album in samenwerking met Chuki Beats.

In 2019 stond hij onder meer op de affiches van de Lokerse Feesten en Crammerock. In datzelfde jaar speelde hij ook een uitverkochte show in Het Depot in Leuven.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2019 - Hi, I'm Pierre
  • 2019 - Matter of Time
  • 2020 - By Any Means
  • 2021 - Luxury Denim (ep)
  • 2022 - Matter of Time II

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]