10 Things I Hate About You (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
10 Things I Hate About You
Genre Sitcom
Tienerdrama
Speelduur per afl. 25 minuten
Bedenker Carter Covington
Hoofdrollen Lindsey Shaw
Meaghan Jette Martin
Larry Miller
Ethan Peck
Nicholas Braun
Dana Davis
Intromuziek I Want You to Want Me van KSM
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Start Vlag van Verenigde Staten 7 juli 2009
Afleveringen 10 (zie lijst)
Seizoenen Bewerken op Wikidata
Netwerk of omroep Vlag van Verenigde Staten ABC Family
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

10 Things I Hate About You is een Amerikaanse tienergeoriënteerde sitcom uit 2009. De serie is gebaseerd op de gelijknamige tienerfilm en gaat over twee verschillende tienerzussen en hun belevenissen op de middelbare school.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Acteur Beschrijving
Kat Stratford Lindsey Shaw Een uitgesproken en agressieve tiener die constant in opstand komt tegen schoolregels die naar haar mening onredelijk zijn. Hoewel ze niet geliefd is bij de meeste scholieren, wekt ze de aandacht van Patrick Verona.
Bianca Stratford Meaghan Jette Martin Kats jongere zus die dolgraag een populaire cheerleader wil worden. In tegenstelling tot haar zus gaat ze graag uit en is ze dol op jongens.
Dr. Walter Stratford Larry Miller Kat en Bianca's vader en weduwnaar. Hij wordt getypeerd als de overbezorgde vader en legt zijn dochters daarom strenge regels op.
Patrick Verona Ethan Peck Een tienerrebel en een stoere en mysterieuze buitenbeen. Hij loopt constant op tegen Kat. Hoewel ze elkaar aanvankelijk niet mogen, groeien ze al snel naar elkaar toe.
Cameron James Nicholas Braun Een verlegen jongen die op school niet met veel mensen overweg kan. Hij is stiekem verliefd op Bianca, maar zij ziet hem meer als een broer dan als een vriend.
Chastity Church Dana Davis De dochter van de schooldirecteur. Niet alleen is ze de hoofdcheerleader, maar ook is ze het meest populaire en machtige meisje van de school. Ze is zeer verwaand en manipulatief.

Bijrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Personage Acteur Beschrijving
Michael Bernstein Kyle Kaplan De beste vriend van Cameron, die dol is op meisjes, maar weinig succes bij ze heeft.
Joey Donner Chris Zylka Het vriendje van Chastity en een aspirerend model. Hij wordt getypeerd als een niet al te slimme, doch populaire jongeman.
Mandella Jolene Purdy De zwaarlijvige beste vriendin van Kat. Ze is, net zoals Kat, een buitenbeentje en komt vaak erg intimiderend over, al heeft ze eigenlijk een klein hart.
Dawn Ally Maki Een cheerleader en aanvankelijk een van de vriendinnen van Chastity. Later groeit ze uit tot een goede vriendin van Bianca.
Directrice Holland Suzy Nakamura Een vaak gestreste directrice die zich constant ergert aan het tegenwerkende gedrag van Kat.