1Almere

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
1Almere
Logo
Land Vlag van Nederland regio Almere
Uitzendgroep Stichting Productie Fabriek Almere
Programmadirecteur Arno van Boven
Startdatum 8 januari 2018
Omroepsoort Lokale omroep
Genre Nieuws, sport, informatie, amusement en opinie
Motto of slagzin 'Nieuws voor Almeerders, door Almeerders'
Adres 1Almere
P.J. Oudweg 4
1314CH Almere
Ontvangst
IPTV KPN Interactieve TV VodafoneZiggo Odido
Online 1Almere TV
youtube.com/@1Almere
Website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

1Almere is een lokale omroep in de gemeente Almere die uitzendt onder de licentie van Stichting Productie Fabriek Almere.

De zender werd op 8 januari 2018 opgericht als online nieuwsplatform door freelance journalist Sefanja Jongkind.[1] Jongkind wilde een krachtige journalistieke organisatie neerzetten met onder meer een onderzoeksredactie. Het platform met bijbehorende radiozender zond tot 2020 alleen via het internet uit. Eind 2020 werd 1Almere overgenomen door Stichting Productie Fabriek Almere. Kort daarna werd de redactie verhuisd naar WTC Carlton Almere. Vanaf toen startte de omroep met het TV kanaal 1Almere en een eigen radiofrequentie op de 107.8 FM.

1Almere is in een groot gebied rondom Almere te ontvangen via KPN Interactieve TV kanaal 1392, VodafoneZiggo kanaal 37 en Odido kanaal 758. Daarnaast is de zender online te zien via 1Almere TV.

Programma's[bewerken | brontekst bewerken]

Nieuws en Actualiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Overdag is er een mix van lokaal nieuws en sportnieuws te zien gemaakt door de webredactie van 1Almere. Het landelijke nieuws komt via Nu.nl. Ook het weer, files en de informatie over de treinen komt voorbij.

Cultuur, maatschappij en Business[bewerken | brontekst bewerken]

In de avonduren worden er diverse inhoudelijke televisieprogramma's uitgezonden. De programmering bestaat uit culturele, maatschappelijke en zakelijke programma's. De programma's worden in een carrousel afgespeeld en herhaald.

Ally Taki[bewerken | brontekst bewerken]

Ally Taki is de eerste Almeerse talkshow over de Surinaamse gemeenschap. Presentator Pascal Fredrik spreekt in dit tv-programma met gasten over onderwerpen die relevant zijn binnen de Surinaamse cultuur. Eerder presenteerde hij het programma De Tafel op 2.

Presentatoren[bewerken | brontekst bewerken]

Streekomroep[bewerken | brontekst bewerken]

1Almere ontving op 18 december 2023 het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen van de NLPO. 1Almere behoort tot één van de acht lokale omroepen in Nederland die het keurmerk in ontvangst hebben mogen nemen.[2]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]