7 plagen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
7 plagen
Presentatie Elke Vanelderen
Winston Gerschtanowitz
Intromuziek Jaco van der Steen & Xander de Buisonjé
Land van oorsprong Nederland
België
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start Mei 2006
Einde Voorjaar 2007
Seizoenen 1
Netwerk of omroep Talpa
Portaal  Portaalicoon   Televisie

7 plagen was een programma op de Nederlandse televisiezender Talpa gepresenteerd door Elke Vanelderen en Winston Gerschtanowitz.

Het programma was ook bedoeld voor de Belgische zender KanaalTwee, maar uiteindelijk werd het programma niet uitgezonden in België.

In 2006 werd het programma door de slechte kijkcijfers niet meer uitgezonden, in het voorjaar van 2007 werden de overige uitzendingen alsnog uitgezonden.

Het programma[bewerken]

In "7 plagen" zitten twee teams (een uit Nederland, een uit België) van elk vier personen in twee aangrenzende huizen. De bedoeling van het spel is zo min mogelijk plagen te krijgen en de ander zo veel mogelijk plagen te bezorgen. Hoe meer plagen de teams krijgen, hoe moeilijker het wordt om ze allemaal goed uit te voeren. Dit gaat zo door tot een team capituleert of te veel overtredingen maakt en het huis verplicht moet verlaten. Het team dat overblijft, wint het in de voorgaande afleveringen verdiende geld.

Aanvankelijk krijgt elk team twee of drie plagen. Dat aantal groeit met de dag: elke dag komen de teams samen op een speelveld om bepaalde opdrachten uit te voeren; het team dat een opdracht verliest, krijgt er nog een plaag bij. Per opdracht wordt het totale prijzengeld met 1000 euro verhoogd. Wordt een plaag niet goed uitgevoerd door een team, dan wordt dat team als sanctie een nieuwe plaag opgelegd die wordt toegevoegd aan de reeds verkregen plagen.