A.R.S.R. Skadi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf ARSR Skadi)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ARSR Skadi
Zwart, wit en korenblauw
Naam Algemene Rotterdamse Studenten Roeivereniging "Skadi"
Opgericht 28 Oktober 1928
Aantal leden 700
Plaats Rotterdam
Hoofdsponsor Rotterdam World Gateway
Bijzonderheden 9 Varsity overwinningen.
Website http://www.skadi.nl
Doelpubliek studenten
Portaal  Portaalicoon   Sport
Skadi wint de 124ste Varsity

De Algemene Rotterdamse Studenten Roeivereniging "Skadi" vereniging werd in 1926 opgericht en kreeg in 1928 de naam R.S.R.V. "Skadi". Na eerst bij de roeivereniging "De Maas" ingewoond te hebben, werd in 1949 een eigen loods betrokken, zodat er toen een geheel zelfstandig beleid kon worden gevoerd.

Eenzelfde ontwikkeling is ook te zien bij de (R.V.S.V.) dames-roeivereniging R.V.S.R.V. Phecda, welke, hoewel feitelijk al omstreeks 1940 begonnen, pas in 1967 officieel werd opgericht. Na enige jaren van bloei is ze echter stilzwijgend in Skadi opgegaan. Ondertussen was er in 1961 de A.R.S.R. & Z.Hades opgericht, een studentenroeivereniging, die zijn bestaansrecht ontleende aan het feit dat bij Skadi niet-corporale leden niet mochten deelnemen aan wedstrijdroeien. Hades logeerde bij roeivereniging "Nautilus", maar had daar al spoedig te kampen met een gebrek aan ruimte.

Ook Skadi had problemen met de huisvesting, omdat zij door de aanleg van het Kleinpolderplein moest verhuizen. Dit leidde in 1968 tot de bouw van de loods aan de Noorderkanaalweg, alwaar in de ene vleugel Skadi / Phecda werden gevestigd, en in de andere Hades. In dat jaar kwam tevens bootsman Dhr. Lievense, die jarenlang de vloot heeft onderhouden. (In 1947 werd de eerste boot gedoopt). Ondanks de oorspronkelijk grote rivaliteit bleek dat ook hier "eendracht maakt macht" gold , zodat in 1976 beide verenigingen fuseerden tot de Algemene Rotterdamse Studenten Roeivereniging "Skadi". Voor het schrijven van een nieuw clublied werd het oud-lid Hein Polzer benaderd, beter bekend als Drs. P. Deze schreef kosteloos het nieuwe Skadi-lied.[1]

Roeiwedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Skadi organiseert op landelijk niveau meerdere roeiwedstrijden in verschillende disciplines, zoals:

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]