Achterbroek VV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Achterbroek VV
Naam Koninklijke Achterbroek Voetbalvereniging
Stamnummer 5176
Opgericht 1946
Plaats Achterbroek
Competitie 3de Prov. Antwerpen
Tenue
Geldig voor 2013/14
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

K. Achterbroek VV is een Belgische voetbalclub uit Achterbroek. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 5176 en heeft blauw en geel als kleuren. De club speelt in de provinciale reeksen.

Geschiedenis[bewerken]

Achterbroek VV ontstond in de jaren 40. Van 1946 tot 1949 speelde men bij het Vlaams Katholiek Sportverbond. In 1949 maakte men dan de overstap naar de Belgische Voetbalbond, waar men stamnummer 5176 kreeg. Achterbroek speelt sinds deze aansluiting in de provinciale reeksen. Door de jaren heen hebben ze ook een eigen speelstijl ontwikkeld. Ze zijn specialist geworden in de lange bal en gebruiken deze dus ook vaak als tactiek tijdens hun wedstrijden.

Eind 20ste eeuw werd men ook actief in het damesvoetbal en het eerste elftal klom in het eerste decennium van de 21ste eeuw op tot op het hoogste nationale niveau in het Belgisch damesvoetbal.

Damesploeg[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Achterbroek VV (dames) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Het eerste elftal van de damesafdeling van Achterbroek VV wist op te klimmen tot de Eerste klasse van het damesvoetbal, maar moest al gauw weer degraderen en enkele seizoenen later werd de hele damesafdeling opgedoekt. Zij vonden onderdak bij Wuustwezel FC[1].

Externe links[bewerken]