Adonia (schip, 1998)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Adonia (schip))
Ga naar: navigatie, zoeken
MS Adonia
De MS Adonia
De MS Adonia
Geschiedenis
Werf Chantiers de l'Atlantique, St. Nazaire, France
In de vaart genomen 2001
In dienst 2001
Status In dienst
Eigenaren
Eigenaar P&O Cruises
Charteraar P&O Cruises
Algemene kenmerken
Type Cruiseschip
Lengte 180,45 m
Breedte 25,46 m
Diepgang 6 m
Tonnenmaat GT 30.277
Passagiers 826
Vaart 18 kn
IMO-nummer 9210220
Portaal  Portaalicoon   Maritiem

De Adonia is een cruiseschip van P&O Cruises. Het schip werd gebouwd door Chantiers de l'Atlantique in St. Nazaire, Frankrijk. Met haar 30.000 ton is de Adonia het kleinste schip van de rederij. In mei 2011 maakte de Adonia haar intrede bij de rederij.

Geschiedenis[bewerken]

Bovendek Sea Princess (MS Adonia)

Het schip werd gebouwd als de laatste Eight 'R'-klasse schepen voor Renaissance Cruises en voegde zich bij deze rederij in 2001, onder de naam R Eight. Nadat Renaissance Cruises staakte en failliet ging, werd het schip in beslag genomen door de schuldeisers en opgelegd in Marseille, Frankrijk.

In 2003 werd het schip terug in de vaart genomen, dit keer als het enige cruiseschip bij de rederij Swam Hellenic. Het schip kreeg de naam Minerva II, vernoemd naar zowel de Romeinse godin als naar hun vorige schip, Minerva.

Op 7 april 2007 voltooide de Minerva II haar laatste reis met Swan Hellenic en werd overgebracht door de moedermaatschappij, Carnival Cruises, naar Princess Cruises. Ze werd omgedoopt tot Royal Princess en ze maakte haar intrede bij Princess in april 2007. Ze maakte haar eerste reis als een Princess Cruises liner op 19 april 2007.

Op 18 juni 2009 brak er brand uit in de machinekamer van de Royal Princess. Ze was op een 12-daagse reis naar het Heilige Land en net vertrokken vanaf Port Said, Egypte. Even later brak er een hevige brand uit in haar machinekamer, wat leidde tot de uitschakeling van de schip. Ze wachtte met aan te meren in Port Said voor een beoordeling van de schade.

Op 9 december 2009 werd bekendgemaakt dat de Royal Princess was overgedragen aan P&O Cruises. Het schip kwam in dienst bij de rederij op 21 mei 2011, en ​​werd omgedoopt naar MS Adonia door Dame Shirley Bassey.

Externe link[bewerken]