Air-Sea Battle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Air-Sea Battle
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwerper Larry Kaplan
Ontwikkelaar Atari
Uitgever Sears, Roebuck and Co.
Uitgebracht Vlag van Verenigde Staten 1977
Vlag van Europa 1978
Vlag van Japan 1983
Genre actiespel
Platform Atari 2600
Media spelcartridge
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Air-Sea Battle is een computerspel dat werd ontwikkeld door Atari. Het spel kwam in 1977 uit voor de Atari 2600-spelcomputer. Het was een van de negen spellen die bij de lancering van deze spelcomputer in 1977 verkrijgbaar waren. Er kan gekozen worden uit een antivliegtuigkanon, onderzeeër en een ander type vliegtuig waarmee vijandige vliegtuigen of schepen uitgeschakeld moeten worden. Het spel bevat vier verschillende spelmodi die elk hun eigen varianten kennen, waardoor er in totaal 27 spelmodi (varianten) beschikbaar zijn voor zowel één als twee spelers. De gewenste spelvariant wordt gekozen bij het starten van het spel.

In elke spelvariant van Air-Sea Battle moeten twee spelers vijandige vliegtuigen of schepen neerhalen, waarvoor men scorepunten ontvangt. Bij slechts één speler bestuurt de computer de tegenstander. Elke ronde duurt 2 minuten en 16 seconden. Als de tijd is verstreken wordt de speler met de hoogste score uitgeroepen tot winnaar, behalve als een speler, als de tijd nog niet is verstreken, als eerste 99 punten behaalt. Dan wordt deze tot winnaar uitgeroepen.

De ontwerper van deze game is Larry Kaplan[1], een Amerikaanse gamedesigner die mede-oprichter was van Activision.

Het gamespel was vroeger populair, maar nu wordt het minder en minder gespeeld. Het blijft wel nog steeds een oude klassieker. De prijs van deze game is voorlopig nog steeds onbekend.


p <3

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Beoordeeld door Datum Score
All Game Guide 1998 80%
VideoGame april 1991 80%
The Video Game Critic 24 november 2006 67%
  1. (en) (18 februari 2023). Larry Kaplan. Wikipedia.