Albert van Benthem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Albert van Benthem
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Albert van Benthem
Bijnaam Casanova
Geboren 28 mei 1974
Land Nederland
Werk
Jaren actief 2008-heden
Genre(s) Nederlandstalig
Label(s) Jan Vis[1]
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Albert van Benthem (Amsterdam, 28 mei 1974) is een Nederlandse zanger en acteur die zich toelegt op het zingen van voornamelijk Nederlandstalige muziek.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Reeds op jonge leeftijd bleek dat de passie van Van Benthem lag bij zingen en acteren. Zijn repertoire bestaat voornamelijk uit covers van Nederlandstalige feest- en apres skimuziek. Hij gaf echter ook een aantal eigen singles uit, waaronder Jij bent de liefste voor mij, Verliefd zijn, Man zonder zorgen en Wij dansen de wereld rond.

De doorbraak voor Albert van Benthem vormde zijn hoofdrol in een reclame van KPN begin 2009. Hierin speelde hij zanger 'Fons' die zijn doorbraak in Duitsland mist doordat hij met autopech langs de snelweg staat. De single Viva Casablanca, die in deze reclame te horen is, werd niet door Van Benthem zelf ingezongen en mag om juridische redenen ook niet door hem worden uitgevoerd.

Om die reden werd begin februari 2009 de single Viva, viva Casanova uitgebracht. Het nummer werd geschreven door Adrian Hoes. Dit nummer kwam in de week van 14 februari op nummer negentien binnen in de Single Top 100. In maart 2009 is zijn gelijknamige debuutalbum uitgekomen.

Op 27 februari was Albert van Benthem te gast in het programma Top of Flop, gepresenteerd door Paul de Leeuw en Giel Beelen.

Het Hollandse feestduo Gebroeders Ko bracht over Alberts alter ego "Fons" de single "Nie praten nie, nie zinge nie" uit, wat een grote carnavalshit was in 2009.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2009: Viva, viva Casanova

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
De Reiger 2009 18-07-2009 80 3 Samen met Roy Raymonds
Viva Casanova 2009 14-02-2009 13 9
Beter dan ooit 2009 24-10-2009 26 6

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]