Alejandro Maclean

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Alejandro "Álex" Maclean (6 augustus 1969Casarrubios del Monte, 17 augustus 2010) was een Spaans televisiefilmproducer en piloot die deelnam aan de Red Bull Air Race World Series met startnummer 36. De bijnaam van Maclean was "De Vliegende Matador".

Maclean, wiens opa Schots was en van hem zijn familienaam kreeg, was gefascineerd door vliegtuigen toen hij nog een kind was. Hij bouwde en verzamelde modelvliegtuigen en stapte later over naar remotecontrolvliegtuigen. Toen hij 18 was kocht hij zijn eigen Ultralight. Hij begon snel met basismanoeuvres uitproberen in zijn nieuwe vliegtuig. Dit resulteerde tot zijn eerste ongeval. Maclean overleefde later nog twee serieuze vliegongelukken.

In 2005 werd Maclean leider van het Spaanse kunstvliegteam.

Hij had een partnerschap in een televisiefilmproductiebedrijf, genoot van skydiven, helikopters vliegen, paardrijden en waterskiën. Hij was getrouwd met Emma, met wie hij twee zoons had, Alex en Eduardo.

Maclean kwam op 17 augustus 2010 om het leven toen zijn vliegtuig crashte tijdens een stunt in een training in Casarrubios del Monte, Spanje.[1]

Referenties[bewerken]

  1. Red Bull Air Race pilot killed during stunt flight. thenational.ae Origineel gearchiveerd op 22 August 2010 Geraadpleegd op 2010-08-17