Alice Horton

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Alice Horton
Personage uit Days of our Lives
Gespeeld door Frances Reid (1965-2007)
Persoonsinformatie
Volledige naam Alice Grayson Horton
Geboren 23 januari 1911
Overleden 23 juni 2010
Relatiebanden
Huwelijk Tom Horton † (1930-1988 ongeldig 1989-1994)
Kinderen Tommy Horton
Addie Horton
Mickey Horton
Bill Horton
Marie Horton
Portaal  Portaalicoon   Media

Alice Horton (geboren Grayson) is een personage uit de soapserie Days of our Lives. Alice was er bij in de eerste episode op 8 november 1965 en speelde de rol tot 2007. In 2004 werd haar personage samen met vele andere veteranen uit de serie geschreven, maar dit was allemaal gelinkt aan een andere verhaallijn en uiteindelijk keerde ze terug naar Salem. Door haar hoge leeftijd komt ze slechts sporadisch in beeld en meestal bij speciale gelegenheden zoals Kerstmis. Haar laatste optreden maakte 26 december 2007. Door haar hoge leeftijd kwam ze daarna niet meer in beeld. Op 3 januari 2010 overleed actrice Frances Reid, waardoor haar personage in de serie ook zal overlijden. De schrijvers van de show wachtten enkele maanden om het nieuws in het scenario te verwerken zodat ze de actrice een waardig afscheid konden geven. Dit deden ze door een aantal familieleden die al jaren niet meer in Salem geweest waren terug te halen.

Personagebeschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

Alice is de matriarch van de familie Horton. Ze is geboren en getogen in Salem. Haar vader Sid Grayson was een timmerman. Ze ontmoette Tom Horton op de middelbare school, waar ze verliefd werden. Ze trouwden in 1930. Alice en Tom kregen vijf kinderen: Tommy, Addie, Mickey, Bill en Marie. Tommy was in 1953 overleden in de Koreaanse Oorlog.

In de eerste aflevering van Days of our Lives in 1965 was Alice bezig met de trouwvoorbereidingen van haar dochter Marie. Ze moest ermee leren leven dat haar kinderen opgegroeid waren en haar niet meer altijd nodig hadden.

In 1967 kwam dokter Mark Brooks naar Salem en hij werd verliefd op Marie. Na een tijdje begonnen Tom en Alice gelijkenissen te zien met hun overleden zoon Tommy en na een onderzoek bleek dat Mark Tommy was, maar dat hij plastische chirurgie had ondergaan na de oorlog en dat hij zijn geheugen kwijt was. Marie en Tommy verbraken hun relatie en Marie trad in het klooster.

In 1977 werd er kanker vastgesteld bij Alice door dokter Walter Griffin, maar haar zoon Bill die ook dokter was ontdekte dat de diagnose van dokter Griffin verkeerd en te overhaast was. Later dat jaar kreeg haar man Tom een hartaanval waarop hun dochter Marie, die nu een katholieke non was, terugkeerde naar huis om voor haar vader te zorgen. Alice werd jaloers op haar dochter maar kon deze jaloezie uiteindelijk overwinnen.

In 1983 kwam Alice bijna om het leven in het ziekenhuis van Salem door een robotmachine die door Alex Marshall gesaboteerd werd, Alex werkte voor Stefano DiMera.

In 1991 kwam uit dat Alice en Tom niet wettelijk getrouwd waren. Alice was hier het hart van in maar het kon Tom weinig schelen omdat hij vond dat ze in hun hart wel getrouwd waren. Dit was echter niet voldoende voor Alice en ze eiste dat Tom opnieuw met haar zou trouwen en ze verliet zelfs het huis. Op 17 oktober 1991 hertrouwden ze dan.

Toen Tom in 1994 overleed, was het koppel al meer dan 60 jaar samen. Alice staat bekend als een liefhebbende moeder, grootmoeder en overgrootmoeder. Ze is bekend om haar bakkunsten en haar zelfgemaakte donuts zijn in heel Salem bekend.

In 2003 werden in Salem enkele inwoners vermoord werden, onder wie Alices schoondochter Maggie, die in haar eigen huis vermoord werd. Celeste Perrault had een visioen waarin ze zag dat er nog iemand van de familie Horton zou sterven. Alice vroeg aan Celeste of ze de moordenaar kon ontmaskeren, maar ze werden verstoord door Marlena, die aan het rouwen was voor Doug. In 2004 bezocht Alice het graf van haar overleden echtgenoot en zag daarop de naam Marlena staan. Doug Williams die door Marlena vermoord werd had met zijn laatste krachten haar naam op het graf van Tom geschreven met zijn eigen bloed. Marlena ontdekte dit en via bewakingscamera’s zag ze dat Alice nu ook op de hoogte was. Marlena ging naar Alice en confronteerde haar, maar werd dan door de geest van Tom verdreven. Later brak ze in het huis van Alice in, maar aarzelde toch om haar te vermoorden omdat ze al jaren zo’n goede vrienden waren. Marlena liet Alice stikken in haar eigen donuts, maar wat ze niet wist was dat Alice al naar John Black gebeld had om alles te vertellen. Uiteindelijk werd Marlena gevat en levend begraven. In de volgende aflevering ontwaakte Marlena in een plaats die erg veel op Salem leek en ze zag Alice. Die legde haar uit dat ze allemaal niet echt dood waren, maar door Tony DiMera gevangen gehouden werden op een eiland waarop Salem was nagebouwd. Na enkele maanden konden ze alleen ontsnappen en keerden ze terug naar Salem.

Gezien haar hoge leeftijd komt Alice niet meer veel in beeld en is soms maanden niet te zien. Meestal enkel bij gelegenheden zoals Kerstmis en de Brady barbecue op 4 juli.

Op 4 juni 2010 onthulde Maggie aan Hope dat Alice op sterven lag. Oude bekenden waaronder Doug en Julie, keerden weer terug naar Salem om afscheid van haar te nemen. Alice overleed op 23 juni 2010, op haar begrafenis hield Hope een toespraak aan al haar vrienden en familieleden.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]