Aline Lahoud

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Aline Lahoud (Beiroet, 2 maart 1986) is een succesvolle Libanese zangeres. Ze is een dochter van de beroemde zanger Salwa Katrib. Ze is tevens een nichtje van de president van Libanon: Émile Lahoud.

Biografie[bewerken]

Eurovisiesongfestival 2005[bewerken]

Aline zou bij het Eurovisiesongfestival 2005, wat toen door de overwinning van Ruslana werd gehouden in Kiev, Oekraïne, voor Libanon debuteren bij het Eurovisiesongfestival.

Aline zou voor Libanon uitkomen met het Franse liedje Quand tout s'enfuit. Libanon zou hiermee dan eerst gaan uitkomen tijdens de halve finale van 19 mei 2005 en vervolgens zou ze als ze gekwalificeerd zouden gaan worden uitkomen in de finale van 21 mei 2005.

Echter, het liep allemaal anders voor Libanon en het Eurovisiesongfestival voor Aline Lahoud. Voor deelname aan het Eurovisiesongfestival is het namelijk noodzakelijk dat het gehele festival - de halve finale én de hele finale - wordt uitgezonden. Ook houdt dit in dat in ieder geval ook alle liedjes moeten worden uitgezonden. Dit werd sowieso al een probleem voor Shiri Maymon, de deelname van Israël aan het Eurovisiesongfestival. Libanon is namelijk niet een land dat pro Israël is, en zendt zodoende ook deze niet uit. Daarnaast zouden waarschijnlijk bepaalde beelden van het festival niet kunnen worden uitgezonden, daar Libanon ook niet voor openlijke homoseksualiteit is.

Discografie[bewerken]

2005[bewerken]

 • Quant tout s'ensfuit:
 1. Quant tout s'enfuit
 2. It's over

2006[bewerken]

 • Heures et quart:
 1. État de survie
 2. Une femme qui était moi
 3. Pas d'panique
 4. Autour de moi
 5. Ce qui me plaît
 6. Règne animal
 7. 11 Heures et quart
 8. Un homme sans femmes
 9. Le sourire d'un loup

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]