Altaïr Ibn-La'Ahad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Altaïr Ibn-La'Ahad
Personage uit Assassin's Creed
Eerste spel Assassin's Creed
Engelse stem Philip Shahbaz (Assassin's Creed)
Cas Anvar (Assassin's Creed: Revelations)
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Altaïr Ibn-La'Ahad is een fictief personage uit de computerspelserie Assassin's Creed. Het personage speelt enkel de hoofdrol in het eerste deel: Assassin's Creed. Altaïr heeft ook een belangrijke rol in Assassin's Creed: Revelations.

Hij is een Assassijn uit het 12de-eeuwse Syrië ten tijde van de Derde Kruistocht in het eerste deel van de reeks. Daarnaast is hij een voorouder van Desmond Miles. In het subdeel 2.3 Assassin's Creed: Revelations (dat zich in de renaissance afspeelt) bemachtigd Ezio Auditore da Firenze een soort sleutel waarmee hij in de herinneringen van Altaïr kon kijken.

Jeugd[bewerken]

Altaïr had twee ouders die allebei Assassijn waren, zijn moeder Maud (?-1165) was christelijk en zijn vader Umar Ibn-La'Ahad (?-1176) was moslim. Terwijl Altaïrs moeder overleed tijdens zijn geboorte werd zijn vader (toen Altaïr zelf elf jaar was) vermoord door de Saracenen als vergelding voor het doden van een edelman tijdens het Eerste Beleg van Masyaf. Hierop rende Altaïr naar Al Mualim, de grootmeester van de Orde der Assassijnen, die hem vertelde om zijn vader op te volgen. Altaïr werd van die jonge leeftijd opgeleid tot Assassijn.

Latere leven[bewerken]

Al op zijn 24e (25e rang) werd hij benoemd tot meesterassassijn en kreeg hij verschillende opdrachten. Bij een van zijn opdrachten moest Altaïr een deel van het paradijs bemachtigen, een soort artefact dat in handen was van Robert de Sablé, een Tempelier. Dit mislukte en Altaïr had de regels van de Orde overtreden, zoals een onschuldige doden. Hierdoor zakte zijn rang terug naar 'leerling' en werd hem veel afgenomen.

Externe link[bewerken]